ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska stoppa övergreppen inom lajvsverige

Emmelie Wallroth · 14 Feb 2015
Uppdaterad 14 Feb 2015
Bilden har ingenting med texten att göra.

Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: TT


Flera kvinnor har berättat om hur de utsatts för övergrepp under de levande rollspelen. Det är från den typen till de här övergreppen: ’jag låg och sov på lajv, plötsligt vaknar jag och känner att någon har sex med mig’”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sexuella övergrepp mot kvinnor som deltar i lajv, ett levande rollspel, är vanligare än man trott, rapporterar P4 Halland.

Och för att förhindra att övergrepp sker tar nu flera lajv-arrangörer och ungdomsförbundet Sverok i med hårdhandskarna.

– En del som utsätter folk för övergrepp säger ”ja men det var ju min karaktär som hade sex med din.” Det är ett bortförklaringsargument. Vilket gör det svårare för de som blivit utsatta att faktiskt våga ta uti med detta, säger Anna Erlandsson, ledamot i Sveroks förbundsstyrelse, till P4.

Det var i somras som flera kvinnor som deltagit i lajv gick ut på Facebook och berättade om hur de utsatts för sexuella övergrepp. Anna Erlandsson har fått flera upplevelser berättade för sig – allt ifrån att kvinnor utsatts för någon som vägrat sluta tafsa till grova övergrepp och våldtäkter.

– Det är från den typen till de här övergreppen: ”jag låg och sov på lajv, plötsligt vaknar jag och känner att någon har sex med mig”, säger hon till P4.

Några av åtgärderna för att förhindra att fler övergrepp sker är ett förslag om att skapa trygga sovplatser och att ta fram en gemensam handlingsplan.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro