ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De skänker julklapparna du inte vill ha till behövande

Malin Hansson · 9 Jan 2016
Uppdaterad 7 Dec 2016
Gamla julklappar blir till nya presenter.

Gamla julklappar blir till nya presenter. Foto: TT


Fick du något i julklapp som du tror någon annan skulle bli gladare för? I Stockholm samlas klapparna ihop och ges till bättre behövande.

klar

Artikellänk är kopierad

Många kan nog känna igen sig – du får en juklapp, lägger in den i ett skåp och glömmer bort den.

Men i dag, lördagen den 9 januari mellan klockan 12-15, kan de som har möjlighet att ta sig till Stockholm passa på att göra sig av med de oönskade julklapparna och istället låta dem gå till bättre behövande. På Medborgarplatsen kan man nämligen lämna in sina oönskade julklappar och sedan skickas de till Stockholm Stadsmission för göra någon annan glad.

– Vi kommer dela ut det i våra olika verksamheter där det passar bäst. Som leksaker till våra barnfamiljer som inte har råd att köpa presenter till sina barn, köksredskap till de som tidigare levt i hemlöshetmen som just fått bostad och mössor och vantar till äldre som lever i ekonomisk utsatthet exempelvis, säger Karin Bjers på Stockholms Stadsmission.

Julklappsåtervinningen är ett initiativ från leveransfirman UPS med syfte att stötta Stockholms Stadsmission. När klapparna är utdelade där de behövs säljs eventuella överskott i Stadsmissionens second hand-butiker och intäkterna går till Stadsmissionens verksamheter.

Vilket år du fick julklappen – eller att det ens är en julklapp spelar mindre roll, det viktiga är att bidra med det man kan, säger Karin Bjers.

– De får helst vara oinslagna och måste såklart inte vara en julklapp, bara det är helt och rent. Vi hoppas att inte det kalla vädret håller folk borta och några söker sig till medborgarplatsen. Det är fint att människor engagerar sig och hjälper de som inte har det lika bra själva.

LÄS MER
Albertina, 6, ger bort alla sina klappar
klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro