ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De slåss om Larssons plats på mittfältet: Klart jag är redo”

Filip Häggberg · 28 Jun 2018
Uppdaterad 28 Jun 2018
Oscar Hiljemark och Gustav Svensson i en närkamp på en träning före VM. Nu slåss de om en startplats.

Oscar Hiljemark och Gustav Svensson i en närkamp på en träning före VM. Nu slåss de om en startplats. Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/IBL


Sebastian Larsson har varit en av Sveriges bästa spelare. Men i åttondelsfinalen mot Schweiz är han avstängd – och väntas ersättas av Gustav Svensson eller Oscar Hiljemark.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige gjorde en bragdmatch mot Mexiko i den avslutande gruppspelsmatchen. 3-0-segern betyder att Blågult gick ur grupp F som vinnare, medan Mexiko kom tvåa.

På tisdag väntar nästa, stora uppgift för Janne Anderssons landslag. Schweiz står för motståndet i åttondelsfinalen.

Men då får Sverige klara sig utan den centrala mittfältaren Sebastian Larsson. Han drog på sig sitt andra gula kort i VM mot Mexiko, och är därmed avstängd.

Båda har fått speltid

Det betyder att Gustav Svensson eller Oscar Hiljemark får kampera ihop tillsammans med Albin Ekdal på det svenska mittfältet.

– Det har jag inte börjat fundera på än, nu gäller det att njuta. Sedan är det upp till Janne och Peter att besluta, men det är klart att jag är redo och vill spela men det är upp till dem. Nu ska vi njuta, sedan får vi se, säger Oscar Hiljemark till Sportbladet.

Både Svensson och Hiljemark agerade inhoppare i segermatcherna mot Sydkorea och Mexiko, även om det varit Svensson som fått störst förtroende av Janne Andersson det senaste året.

Han spelade nästan hela matchen när Sverige slog ut Italien i playoff-spelet till VM på San Siro, och startade i träningsmatchen mot Chile i mars.

– Klart att jag är redo. Jag har varit redo att starta vilken match som helst. Men det är inget jag tänker på nu. Vi har precis gått vidare efter gruppseger. Jag är otroligt stolt och lycklig, säger Svensson.

”Hoppas att det inte är ett avbräck”

Albin Ekdal är, trots att Sebastian Larsson var en av Sveriges allra bästa spelare hittills, inte orolig över att få en ny kompanjon på det centrala mittfältet.

– Jag hoppas att det inte är ett avbräck. Men jag är övertygad om att Oscar eller ”Gurra” som kommer in gör det toppen. Det är det som är det fina med det här laget: alla kommer in och gör det bra, säger han.

Blågult har trots allt klarat sig bra från avstängningar. Motståndarna Schweiz har dubbla avbräck – högerbacken Stephan Lichtsteiner och mittbacken Fabian Schär.

Åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz börjar 16.00 på tisdag och spelas på Sankt Petersburg-stadion. Matchen visas i TV4.

pil
Fakta: Hiljemark har gjort fler landskamper

Gustav Svensson

Ålder: 31 år.

Klubb: Seattle Sounders.

Landskamper/mål: 15/0.

Oscar Hiljemark

Ålder: 26 år.

Klubb: Genoa.

Landskamper/mål: 24/2.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro