ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De söker studenter till sommarkontor

Mary Örnborg · 27 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Skills startar ett sommarkontor i Linköping. Planer finns att nästa år öppna i Stockholm och Malmö där Skills också finns.  

Skills startar ett sommarkontor i Linköping. Planer finns att nästa år öppna i Stockholm och Malmö där Skills också finns.   Foto: Peter Karlsson


klar

Artikellänk är kopierad

När Skills startar sitt sommarkontor är det med ett extra gott öga till studenter som går programmet för industriell ekonomi.– Dessa studenter är extra intressanta, säger Helena Norström, marknadschef på Skills.Skills har funnits i tio år och hjälper företag med att göra marknadsundersökningar, utvärderingar och konkurrentkartläggningar. I sommar startar företaget för första gången ett sommarkontor i Linköping där 20 projekt ska genomföras.– Projekten är sommarjobb som ska sysselsätta runt 15 akademiker, säger Helena Norström.Under sommaren har företaget inte lika många uppdrag och därför passar de på att lägga ut jobben på studenter.– Projekten kommer att övervakas av projektledare som är fast anställda av oss. De ska kvalitetssäkra alla undersökningar som görs av akademikerna, säger Helena Norström.

Många av kunderna som anlitar Skills är högteknologiska företag. Därför är det också mycket intressant att rekrytera studenter som har utbildning inom industriell ekonomi.– De som har läst industriell ekonomi har mixen av både ekonomi och teknik och kan bättre förstå och sätta sig in i vad de högteknologiska företagen vill ha. Men vi söker naturligtvis akademiker från alla områden till våra sommarjobb.

Akademikerna kommer att få sätta sina kunskaper på prov genom att jobba i projekt i skarp läge.– De får arbetslivserfarenhet som är knutet till deras utbildningsområde och referenser och kontakter, säger Helena Norström.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro