ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De stämmer sin bröllopsfixare

Fredrik Beckman · 25 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Bo och Helena på bröllopsdagen.

Bo och Helena på bröllopsdagen. Foto: Privat


Bröllopsbudgeten drogs över med 44 000 kronor

klar

Artikellänk är kopierad

Bröllopet blev mycket dyrare än paret budgeterat för.  Nu stämmer de bröllopsfixaren. Det var i somras som Kungsbackaparet Bo och Helena gifte sig. De hade sparat ihop 100 000 kronor och bjöd in 80 gäster. De anlitade en bröllopskoordinator, som de informerade om maxbeloppet 100 000.– När någon säger att hon löser allt och att man inte behöver tänka på ­någonting, så tror man ju på det, säger Helen.När det var en vecka kvar hade bröllopet redan kostat 104 000 kronor. ­Vigselring, kläder till Bo, musikunderhållning, mat och dryck var kvar att ­köpa.– Det känns som en ­utpressningssituation där man är låst. Plötsligt stod man med byxorna nere och fick punga ut med pengar. Det var väldigt ­ångestfyllda dagar. Vi fick skrapa ihop och låna, säger Bo.– Man kan ju inte ringa 80 personer en vecka före och avboka.I går lämnade Bo och Helena in en stämnings­ansökan mot bröllopskoordinatorn till Varbergs tingsrätt. De kräver till­baka merkostnader på 44 600 kronor plus att de inte vill betala ytterligare en faktura på 16 000 kronor.Bröllopskoordinatorn har avböjt att kommentera stämningsansökan.

Bos och Helenas råd till Victoria

Det råder ­bröllopsyra i år och kulmen är kron­prinsessans bröllop i sommar. Här är Bos och Helenas råd till Victoria och Daniel och alla andra brudpar som tar hjälp av bröllopskoordinator:• Begär specificerat, exakt vad allt kostar.• Tro inte på att ”allt löser sig och det är ingen fara”.• Begär att få godkänna alla kostnader.• Ifrågasätt mer, förlita dig inte helt på koordinatorn.• Be att få se allt innan ­koordinatorn köper.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro