ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De startar radiokanal i USA

Patrik Wirén · 19 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


Världsartisterna Howlin´Pelle och Per Gessle ska spela nordiskt på andra sidan Atlanten

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tack vare radion som Roxette fick sitt genombrott i USA. Nu får Per Gessle själv chansen att lyfta fram artister i satellitradiostationen Sirius. Tillsammans med Howlin’ Pelle Almqvist från The Hives spelar han sina nordiska favoriter i Nordic Rox.

Enda problemet, som Per ser det, är att han inte kan spela musik på svenska. – Men jag försöker lägga in en låt eller två i varje program. Det är kul att lira Pughs ”Små lätta moln” eller Docent Döds ”Solglasögon”, men jag förstår att det inte går att göra det för mycket.

REKLAMFRI Per jämför satellitradiostationen Sirius med en Ipod. Den är helt reklamfri, består av 125 kanaler och bekostas av månadsavgiften som lyssnaren betalar för sin prenumeration. Howlin’ Pelles uppgift är att spela sådant som är ”lite vid sidan om mitten”. Själv tycker han att det finns ett behov av nordisk musik i USA. – För mig känns det här som en ganska stor grej eftersom jag vet hur kass radion är där borta. Den går inte att lyssna på. Det är bara reklam och folk som skriker och ljudeffekter hela tiden. Att det numera finns en radiokanal som spelar nordisk musik gör att det är hundra gånger bättre än det var innan.

FIRAR 20 ÅR Även om Per Gessle poängterar att syftet inte är att marknadsföra sin egen musik kommer givetvis en och annan titel från Halmstads hitmakare leta sig in i låtlistorna. Han om någon vet vilken betydelse det kan ha för en artist. Det var radion som gjorde Roxette stora i Staterna en gång i tiden. I år fyller duon 20 år. •• Hur ska det firas? – Vi gör en samlingsplatta med två nya låtar som vi spelar in i sommar. Sedan kommer en box. •• Ingen skiva med enbart nytt material? – Inte som det ser ut, vi gör de två spåren och får nöja oss med det så länge. Det känns jättebra och det ska bli kul att jobba med Marie igen. Det var hennes idé att vi skulle göra några nya låtar och då kan man inte tacka nej.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro