ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De svenska fotbollsögonblicken vi minns

Hugo Ewald · 1 Jul 2015
Uppdaterad 1 Jul 2015
Sverige firar 1-1 mot Argentina under VM 2002.

Sverige firar 1-1 mot Argentina under VM 2002. Foto: Jack Mikrut/TT


Ett svenskt herrlandslag har inte sedan 1994 lyckats så bra som Sveriges U21-lag gjorde under tisdagen när de vann U21-EM. Här är några av det svenska herrlandslagets mest minnesvärda ögonblick.

klar

Artikellänk är kopierad

Zlatans bicicletamål

2012 hade Zlatan reda lyckats att göra ett hat-trick mot England. Sedan tog han det ett steg längre med en otrolig bicicletaspark som innebar att Sverige slog England med 4-2. "Herrejösses! Han gör en volleybicicleta, ett cirkusnummer och ett artisteri som är fullkomligt obergripligt", utbrast Radiosportens kommentator Lasse Granqvist när målet ägde rum.

Tomas Brolins luriga frispark mot Rumänien 1994

Tomas Brolin hadelärt sig frisparkstricket i Parma. Nu använde han den i ett försök att lura hela den rumänska försvaret. Det fungerade.►LÄS MER: Här är Zlatans hyllning till guldhjältarna

Ravellis straffräddningar i kvartsfinalen 1994

Den 10 juli i Palo Alto stod det 2-2 mellan Sverige och Rumänien. Det gick till straffar, och i en av de mest nagelbitsvänliga scenerna i svensk fotbollshistoria räddade Tomas Ravelli den avgörande straffen.

Anders Svenssons frispark mot Argentina 2002

Ingen som levde 2002 kan glömma Anders Svenssons frispark mot Argentina som bröt 0-0-ställningen. Ännu svårare att glömma är Anders Svenssons reaktion. En blandning av eufori, överraskning och i princip alla känslor som en människa kan visa.

Henrik Larssons språngnick

Uefas tekniska kommitté utnämnde Henrik Larssons språngnick till EU-sluspelet 2004:s snyggaste mål. Och det är lätt att förstå varför. ► LÄS MER: Sverige mästare i U21 – här firades guldet i natt

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro