ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De tävlar i veckofinalen av Self made

Natalie Demirian · 20 Apr 2017
Uppdaterad 20 Apr 2017
Victoria Grace Larsson och Robin Brorsson.

Victoria Grace Larsson och Robin Brorsson. Foto: Privat


Det är dags för den femte veckofinalen av den digitala musiktävlingen Self Made. Inför torsdagens final är 17-åriga Victoria Grace Larsson rankad etta, följt av 29-årige Robin Brorsson.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdag inleds den femte veckofinalen i talangtävlingen Self Made. Eftersom att antalet som går vidare till nästa fas ökar med en person varje vecka innebär det att fem av åtta talanger kommer att gå vidare.

Inför veckofinalen är det 17-åriga Victoria Grace Larsson från Skärholmen som är högst rankad.

– Det känns jätteroligt, jag la ner mycket jobb på det. Jag är så tacksam för alla som har hjälpt mig och röstat.

LÄS MER
De fyra favorittippade gick vidare i Self Made

Hennes bästa vän Dylan Diomari gick vidare till nästa fas förra veckan, och det är på grund av honom som även hon sökte sig till Self Made.

– Vi går i samma klass och det var jag som berättade om tävlingen för honom. Jag tänkte söka, men pallade inte. Men sedan tänkte jag att om han klarade det så kan jag också klara det.

För henne är musiken det centrala i livet.

– Allt jag gör, det gör jag för musiken.

Den som är rankad tvåa inför veckofinalen är Robin Brorsson, 29 år, från Äppelbo.

– Det är kul, och överraskande. Jag hade inte så stora förhoppningar, men det gick ju hur bra som helst.

Han berättar att en kompis, som ännu inte gett sig till känna, hade tipsat om honom till tävlingen och att han därefter blev uppringd från en i produktionen.

– Det är ganska nervöst nu, och det var ganska länge sedan jag var det. Jag höll på mycket med musik förut och har varit trubadur och spelat i coverband. Sedan tröttnade jag ett tag på musiken, men nu har jag börjat hitta intresset igen. Det är därför jag sökte in.

LÄS MER
De kommer att leda nya talangprogrammet ”Self Made”

• Victoria Grace Larsson

2. Robin Brorsson

3. Lotta Stenmark

4. Elin Grafström Persson

5. Evelina Isabella Eliasson

6. Omayda Tirlea

7. David Timothy

8. Mikael Sander

pil
Så går tävlingen till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro