ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De tävlar med tre låtar i Göteborg

Anneli Sandberg · 13 Feb 2014
Uppdaterad 9 Feb 2017

Låtskrivarna Linnea och Joy Deb har tre låtar med i lördagens deltävling. En situation som förstås inte är den bästa tänkbara från deras sida. Man vill ju inte att låtarna ska tävla mot varandra”, säger de.

klar

Artikellänk är kopierad

Låtskrivarparet Linnea och Joy Deb har tre låtar med i tredje deltävlingen av Melodifestivalen.
Låtskrivarparet Linnea och Joy Deb har tre låtar med i tredje deltävlingen av Melodifestivalen.Foto: Gustav Gräll

På lördag tävlar bland andra Outtrigger med låten ”Echo”, EKO med ”Red” och Ace Wilder med ”Busy doin’ nothin’”. Alla tre är skrivna av äkta paret Joy och Linnea Deb som skrev förra årets vinnarlåt ”You”. Att ha tre låtar i samma deltävling är förstås ingen önskedröm.

– Det ska ju erkännas att första reaktionerna när vi fick veta att vi skulle ha tre i samma deltävling var ”Nej, fan också”, säger Joy Deb.

– Man vill ju inte att låtarna ska tävla mot varandra. De är ju liksom ens barn och så kanske man slår ut varandra, säger Linnea Deb och menar att om deras låtar hade varit utspridda hade kunnat gå till andra chansen och final allihop.

De spekulerar i varför SVT har valt att sätta deras låtar i samma deltävling.

– Jag har en teori och det är att de inte kan titta på vilka det är som har gjort låtarna utan de sätter ihop ett tv-program. De går efter numren, säger Joy.

Något Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman bekräftar.– Jag har många kriterier som jag tittar på när jag bestämmer vilka låtar som ska tävla var men en av dem är inte vem som skrivit låten. De skriver så mycket olika låtar. De här tre har till exempel inget släktskap. Skulle jag börja ta hänsyn till låtskrivarna då skulle det bli ett problem att de har flera låtar med, säger han.

Linnea och Joy Deb försöker dock se positivt på att deras låtar tävlar mot varandra.

– Det som är bra att ju att vi som minst kan komma sexa, säger Linnea och skrattar.

LÄS MER: Veckans låtar en besvikelse?

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro