ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De tävlar med tusen andra om en bostad

Madeleine Korneliusson · 15 Jan 2013
Uppdaterad 15 Jan 2013

Bostad. Mick Björkman och Malin Näslund söker aktivt efter en egen lägenhet. Men konkurrensen i Göteborg blir allt hårdare och varje dag tävlar de med tusentals om ett fåtal bostäder.

klar

Artikellänk är kopierad

De tävlar med tusen andra om en bostad 
  Mick Björkman och Malin Näslund söker dagligen lägenhet på Boplats. – Jag tycker det borde byggas fler hyreslägen heter så att man, oberoende var man är i livet, alltid vet att man har en trygg bostad, säger Malin.
De tävlar med tusen andra om en bostad Mick Björkman och Malin Näslund söker dagligen lägenhet på Boplats. – Jag tycker det borde byggas fler hyreslägen heter så att man, oberoende var man är i livet, alltid vet att man har en trygg bostad, säger Malin.Foto: Lena Garnold

Mick Björkman och Malin Näslund bor som inneboende i ett kollektiv i Majorna. De drömmer om att en dag flytta ihop i en egen lägenhet och söker dagligen på Boplats, SGS och Blocket efter en bostad.

– Vi har sammanlagt fått två visningar på två år. En via Boplats och en via SGS. Men vi fick inte någon av dem, säger Mick.

Mick Björkman flyttade till Göteborg 2005 och har sedan dess enbart bott i andrahand, trots aktivt lägenhetssökande. Samtliga kontrakt har han fått via kontakter.

– Jag har flyttat nio gånger och bott i allt från Kortedala till Johanneberg och Hisingen. Vissa perioder mellan kontrakt har jag fått bo hos min syster. 

Både Mick och Malin upplever det som tufft att hitta en bostad i Göteborg i dag.

– Drömmen hade varit att få ett förstahandskontrakt, men det känns ganska avlägset. Ens erfarenheter gör att man har tappat lite hopp om det, säger Mick.  

Men Mick och Malin är långt ifrån ensamma om sin bostadssituation. Färsk statistik från Boplats Göteborg visar att allt fler registrerar sig på sidan, samtidigt som antalet lediga lägenheter minskar. 

Under 2012 söktes varje lägenhet i snitt av 960 personer, jämfört med 829 året innan. Att en enda lägenhet kan ha tusentals sökande är inte ovanligt. 

Även andelen fastighets-ägare som annonserar ut lägenheter har minskat – från 131 till 123 stycken.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro