ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De tio konstigaste anledningarna till flygförseningar

Moa Kärnstrand · 29 Nov 2013
Uppdaterad 30 Nov 2013

Myrstorm, katter bland elektroniken och - Bill Clintons frisyr. Nej, det är inte uppdrag för charader utan anledningar till att flighter försenats vid start. Men måste man trimma frisyren, så måste man.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det är tidningen Huffington Post som, lagom till amerikanernas stora resehelg Thanksgiving, sammanställt en lista över de 10 lustigaste anledningarna att flygplan blivit stående när de egentligen skulle startat. Först på listan hamnarfrisyren tillhörande USA:s tidigare president, Bill Clinton. Under sin tid i Vita huset ska han vid ett tillfälle 1993 ha stängt av fyra landningsbanor på LA-flygplatsen LAX, endast för att låta sin privata hårstylist göra en extrainsatt akut trimning av hans frisyr strax innan privatplanet Air Force One skulle lyfta.

Här är de andra lustiga anledningarna.

Iguan-kris på Puerto Rico På ön Puerto Rico har en märklig, icke-inhemsk, iguanart slagit sig ner och byggt bon på både verandor och i hotellpooler. De har också tagit för vana att svärma landningsbanorna på San Juan-flygplatsen, vilket orsakar förseningar.

Man i flygande solstol 1982 tyckte amerikanen Larry Walters att det var en bra idé att fästa en väderballong till en solstol från trädgården, för att ta sig en liten flygtur. Tyvärr bar flygturen av in i LAX-flygplatsens luftområde och en flygmaskin tvingades ändra sin rutt.

Myrdusch från luftkonditioneringen Enligt en före detta flygvärdinna ska en dusch av myror kommit ur luftventilerna då man startade luftkonditioneringen på ett flygplan som skulle starta från Mexico City. Myrorna hade tag sig in i flygplanets klimatanläggning då det stått stilla.

För gamla piloter Ett polskt flygplan ska ha stoppats på Heathrows flygplats i London efter att båda planets piloter var över 60 år gamla. Enligt brittiska regler måste en av piloterna vara under just 60.

Kackelacksinvasion För två år sedan hittade besättningen på ett flygplan på Miamis internationella flygplats mer än femtio kackerlackor som flyttat in i ett skynke som delade av mellan första klass och piloterna. Planet blev två timmar försenat.

Katt på rymmen Förra året försvann en katt just innan en flygning mellan de kanadensiska städerna Halifax och Toronto skulle lyfta. Ingen lyckades finna katten, men tillslut lokaliserades den inne i cockpit.Katten vägrade dock komma fram ur ett utrymme med elektronisk utrustning, så alltihop fick monteras ner för att få ut katten.

Nödlandning på grund av bönebox Philiadelphias flygplats fick besök av ett bombteam 2010 efter att ett plan tvingats nödlanda. Orsaken var en 17-årig judisk pojkes bönebox.

Hästar i bagagetNär den Saudiarabiska prinsen skulle skeppa sina sex hästar hem valde han att göra detta via flygplan. När hästarna packats in i bagageutrymmet på ett plan på en Egyptisk flygplats bestämde de sig dock för det var en plats de inte ville vara på. Planets passagerare fick vänta i över en timme på att hästarna skulle lugnas ner.

Bisvärm och Coyote

Charlotte Douglas Airport i USA hade otur i somras. Under en enda eftermiddag försenades flighterpå grund av bisvärmar runt et flygplan, en trappa som fattade eld och en lös coyote på landningsbanan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro