ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De tvingas bort – mitt i snöstormen

Ann Hagman · 25 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Marie flyttar sina saker till bilen. Hon är mycket upprörd över att köras bort av myndigheterna. – Vi bor ju här för att inte stöta oss med någon, säger hon om insatsen som övervakades av polis.

Marie flyttar sina saker till bilen. Hon är mycket upprörd över att köras bort av myndigheterna. – Vi bor ju här för att inte stöta oss med någon, säger hon om insatsen som övervakades av polis. Foto: Urban Brådhe


Avvisning övervakades av polis

klar

Artikellänk är kopierad

Ett tiotal hemlösa blev vräkta från Sollentuna kom­muns ödetomt i full snö­-storm. På en timme var de tvungna att få med sig sina ägodelar och husvagnarna de bor i – det som blev kvar kördes till skroten.Det var svåra väderförhållanden med mycket snö och snålblåst i Sollentuna i går. Trots det genomförde kronofogden vräkningen av hemlösa från en industritomt vid Rösjön. Dennis Andersson var en av dem som blev avhysta. Han vet inte var han och hans grannar ska ställa husvagnarna. – Det blir väl närmaste parkeringsplats, så man kan vara inne i vagnen där det är varmt så länge.Dennis Andersson oroar sig för julen.–  De gör alltid så här vid den här tiden. De jävla politikerna, säger han.Kronofogdens förrättningsman säger att det varit tjänstefel att inte fullfölja avhysningen.– Jag var här med en delgivning den 4 november. De vet att tiden går ut i dag.På grund av snöovädret väntade han med vräkningen ungefär en timme efter utsatt tid.– Vi försöker hjälpa dem att få iväg husvagnarna och packa med sig de saker de behöver för att överleva, säger kronofogdens förrättningsman.Socialtjänstens uppsökarenhet fanns också på plats, starkt kritisk till kommunens agerande.– Det tråkiga är att de inte löser några problem. De här människorna försvinner inte. Här stör de ingen och tomten är övergiven, säger socialarbetaren Jorge Castellon.

Kommunen: Vi har haft problem

Miljö- och byggnadsnämnden i Sollentuna har ansvaret för avvisningen av de hemlösa i husvagnslägret. Ordförande Tomas Franzén (m) anser att det av miljöskäl hade varit otänkbart att låta dem bo kvar. – Vi kan inte ha en husvagnsparkering med helt okontrollerat boende. Vi har haft mycket problem med de här människorna under minst ett år. De har satt upp sina husvagnar på flera otillåtna platser.Den här platsen ligger i skogen. Vad gör det om de bor där?– Vi vet inte ens vilka människor det är som bor i de här husvagnarna. Tillsammans med polisen måste vi ta reda på om de till exempel är efterlysta. Vi har även haft problem med prostitution i husvagnar tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro