ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vägrar ge upp

Anders Göransson · 23 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Elin Holm och Caroline Bergkvist går på Höglansskolan i Bromma. Enligt ett förslag ska gymnasiedelen läggas ner. – Det är synd, för vi har jättebra stämning här, säger Caroline. 

Elin Holm och Caroline Bergkvist går på Höglansskolan i Bromma. Enligt ett förslag ska gymnasiedelen läggas ner. – Det är synd, för vi har jättebra stämning här, säger Caroline.  Foto: Urban Brådhe


Höglandsskolans elever protesterar mot nedläggning

klar

Artikellänk är kopierad

Ilskan och besvikelsen är stor på de Stockholmsskolor som nu hotas av nedläggning.– Det är jättetråkigt. Det är en helt underbar stämning på den här skolan, säger Caroline Bergkvist, 17-årig elev på Höglandsskolan i Bromma.

Eleverna fick i onsdags kväll veta att utbildningsförvaltningen vill lägga ner gymnasiedelen. Inga fler gymnasieelever tas in, i stället ska plats ges åt fler grundskoleelever. I dag är skolan en av få i länet som har elever i alla åldrar, såväl sexårsverksamhet som grundskola och en gymnasiedel med estetisk inriktning.

– Vi har jättebra sammanhållning här. De äldre hjälper de yngre och blir förebilder, säger Caroline Bergkvist.

– De som bestämt det här har inte ens varit här och besökt skolan, säger skolkompisen Elin Holm.

Skolans rektor Bernt Boström säger att utredningen som är en ren skrivbordsprodukt. Bland annat är skolgården liten och passar inte för en större grundskoledel.– Skolan har bra måluppfyllelse i dag, en av de högsta bland kommunala skolor i hela Sverige, säger han.

Beslutet om besparingsplanen fattas på torsdag av utbildningsnämnden. Då ska politikerna också bland annat ta ställning till ett förslag om att lägga ner Dalhagsskolan i Kista. Bakgrunden till förslaget är ett uppdrag från politikerna om att minska skolans lokalkostnader.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro