ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill få svenskarna att dansa

Emma Björkman · 10 Aug 2012
Uppdaterad 9 Aug 2012
När Numbers är klara med sin svenska debutspelning bangar de inte på en efterfest. "Om det finns en efterfest kommer vi att hitta den", säger Calum.

När Numbers är klara med sin svenska debutspelning bangar de inte på en efterfest. "Om det finns en efterfest kommer vi att hitta den", säger Calum. Foto: Sam Robinson


Fem DJ:ar – en klubbscen. Numbers gör sin första svenska spelning på Stay Out West i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Numbers var från början en klubb i Glasgow. Sedan bestämde sig DJ:arna Spencer och Jackmaster för att starta ett gemensamt skivbolag och plockade med sig klubbnamnet. Förutom att Numbers är en omtalad skiv­etikett som fokuserar på elektronisk dansmusik är de kända för sina fester som de arrangerar i bland annat Glasgow, London, Tokyo och Barcelona.

I dag spelar Spencer, Jackmaster, Deadboy, Redinho och Oneman på klubben Nefertiti på Stay Out West – under namnet Numbers.

– Jag har aldrig varit i Sverige förut så det ska bli riktigt coolt att åka dit tillsammans med de andra. Jag har sett Way Out Wests artistbokningar och det är coolt att den är så blandad, att det inte bara är dans­musik. Jag har bara hört bra saker om Way Out West, säger Calum Morton som DJ:ar under namnet Spencer.

Han vill få publiken att ge allt på dansgolvet.

– Vi har vår bakgrund i klubbvärlden så vi vill att folk ska komma och släppa loss. Ju mer folk dansar, desto bättre, säger Calum Morton.

Vad kommer ni att spela?

– Redinho och Deadboy ska spela kommande releaser från Numbers, vi ska spela Joy Orbinson & Boddikas senaste låt, nya Rustie-låtar och TNGHT:s ep, säger Calum Morton.

Lyssnar du på någon svensk dansmusik?

– Jag gillar verkligen Skudge och Oni Ayhun, Olof Dreijer från The Knifes sidoprojekt, av den musik som kommit från Sverige de senaste åren. De båda är mycket mer vår grej än de uppenbara, kommersiella akterna, säger han.

Fotnot: Numbers spelar på klubben Nefertiti på Stay Out West. I kväll fredag klockan 22.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro