ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill göra kvinnor till byggherrar

Valerie Kaspersen · 29 Nov 2018
Uppdaterad 29 Nov 2018
Lovisa Löwenborg och Ellie Elmondt vill få in fler kvinnor i fastighetsbranschen.

Lovisa Löwenborg och Ellie Elmondt vill få in fler kvinnor i fastighetsbranschen. Foto: Joel Nilsson


Ellie Elmondt och Lovisa Löwenborg märkte att det var svårt för kvinnor att hitta till fastighetsbranschen – något de ville ändra på. Tillsammans startade de WIRE, ett nätverk för kvinnor som vill investera i fastigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Lovisa Löwenborg och Ellie Elmondt träffades 2012 under Maud Olofssons projekt “Kvinnors företagande stärker Sverige”. Kort därefter började de sin resa med att investera i fastigheter tillsammans.

– Vi själva ville ju investera, sen så började kvinnor i vår närhet tycka att det var spännande och ville att vi skulle säga till när nästa projekt var på gång så att de kunde vara med, säger Lovisa Löwenborg.

Nätverket växte och växte. I dag är de snart 3 000 kvinnor som har gått ihop och hjälper varandra. Tillsammans investerar de i både bostäder och andra typer av fastigheter.

– Först var det bara vi, sen var vi tre, sju, 15 och när vi nådde 300 tog vi det till nästa nivå så vi kunde låta alla kvinnor som ville vara med. Då skapade vi våra sociala kanaler där kvinnor kunde dela med sig av råd och tipsa varandra om projekt. Det visade sig att det fanns ett extremt stort intresse för det här.

Ska utbilda i form av workshops

Men Lovisa och Ellie ville göra något mer. Under november, samt under 2019, ska de hålla i workshops i hela Sverige.

– Vi kommer prata lite om vår resa och vad vi har gjort, hur ett projekt kan se ut, vad en fastighetsinvestering innebär och hur den går till. Lite allt möjligt. Vi tror det är viktigt att komma ut och träffa dessa kvinnor och få ses på riktigt.

Förhoppningen är att fler kvinnor ska våga investera i fastigheter i framtiden.

– Det finns en uppfattning om att man måste ha mycket pengar och erfarenhet för att investera i fastigheter, men det stämmer inte. Det går att samäga och gå in med en mindre summa pengar. På så sätt sänker vi tröskeln och gör det lättare att komma in i branschen.

– En investerare på fastighetsmarknaden är i dag förknippad med en man i slips, ofta boende i storstäder. Det ska vi ändra på, säger Ellie Elmondt.

För den som är nyfiken, men kanske inte riktigt vet hur man ska gå tillväga har Lovisa och Ellie några bra tips.

pil
Lovisa och Ellies tips till dig som är nyfiken på fastighetsbranschen

1. Öronmärk pengar. Se över vilka pengar som skulle kunna gå till en fastighetsinvestering eller sätt upp ett mål för sparande till din första investering.

2. Hitta likasinnade som är intresserade av samma sak. Antingen personer du kan lära dig av eller personer som vill göra samma resa som du.

3. Gör det inte för svårt. Om det är ett bostadsprojekt, tänk utifrån dig själv, skulle du eller någon i ditt nätverk vilja bo där? Gör en marknadsanalys, vad säljs bostäderna i området för? Är försäljningspriset rimligt?

4. Börja i liten skala, Titta på möjligheterna att investera tillsammans med andra.

5. Se till att komma igång. Då växer både kunskapen och intresset.

pil
Om initiativtagarna

Lovisa Löwenborg

Ålder: 31 årBor:  HelsingborgFamilj: Förlovad med Daniel, dottern Nellie 2 årGör: Driver varumärkesbyrå, investerar i fastigheter och där grundare av WIRE.

Ellie ElmondtÅlder: 32 årBor: StockholmFamilj: Maken Calle, bonusson Mounire och katt Saxon.Gör: Kommer från mediabranschen och har drivit produktionsbolag/appbolag. Har podcasten ”Business & Pleasure” om privatekonomi och personlig utveckling. Grundare av WIRE.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro