ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill ha stad i Frihamnen

Tobias Andersson Åkerblom · 14 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
De vill ha stad i Frihamnen Yimby vill att Kvillestaden ska byggas ut ner mot vattnet. I dag är det mycket tomma ytor. Jesper Hallén ute på Frihamspiren med centrum i bakgrunden.

De vill ha stad i Frihamnen Yimby vill att Kvillestaden ska byggas ut ner mot vattnet. I dag är det mycket tomma ytor. Jesper Hallén ute på Frihamspiren med centrum i bakgrunden. Foto: Lena Garnold


Rundvandring. Kommunen vill bygga en park inför 400-års-jubileet, men de vill ha innerstad. På söndag promenerar föreningen Yimby genom området runt Frihamnen – och diskuterar dess framtid. Häng med dem på en alternativ stadsvandring.

klar

Artikellänk är kopierad

Asfalt, övergivna kranar och tomma ytor dominerar dagens Frihamnen, något som både kommunen och andra vill ändra på. – Du ser hur mycket plats det är här. Det är en öken, säger Jesper Hallén, en av de drivande bakom föreningen Yimby. På söndag arrangerar de en stadsvandring, för att diskutera vad som bör göras med området. Deras vision är att centrum och Hisingen binds samman genom att Kvillestaden fortsätter ner mot vattnet. – Det vi vill ha är en tät innerstad. Riktigt tät stad och inte något halvhjärtat, säger Jesper Hallén. Det kan vara både kvarter med landshövdingehus och höghus.

Göteborgs kommun har lagt fram ett förslag om att det ska bli en stor park i Frihamnen till stadens 400-årsjubileum 2021. – Det är klart man kan ha en park, men inte bara en park, säger Jesper Hallén.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro