ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill hjälpa små hjärtan med musik

Oscar Nelson · 30 Mar 2012
Uppdaterad 30 Mar 2012
Stephanie Hornewall och Ebba Eriksson arrangerar välgörenhetskonserten Heartbeat på Konserthuset i Stockholm på måndag klockan 19. Inträdet kostar 250 kronor för vuxna och 150 kronor för barn och alla intäkter går oavkortat till  Hjärt- och Lungfondens forskning kring hjärtfel hos barn.

Stephanie Hornewall och Ebba Eriksson arrangerar välgörenhetskonserten Heartbeat på Konserthuset i Stockholm på måndag klockan 19. Inträdet kostar 250 kronor för vuxna och 150 kronor för barn och alla intäkter går oavkortat till  Hjärt- och Lungfondens forskning kring hjärtfel hos barn. Foto: Andreas H Nilsson


Stephanie Hornewall, 18, och Ebba Eriksson, 18, vill hjälpa barn- och ungdomar med hjärt- och lungsjukdomar. På måndag arrangerar de en välgörenhetskonsert för unga hjärtan.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndag samlas en rad unga artister och körer i Konserthuset för att samla in pengar till Hjärt- och Lungfondens forskning kring hjärtfel hos barn och unga.

 Bakom konserten står Ebba Eriksson, 18, och Step-hanie Hornewall, 18, som båda går i tredje ring på Östra Real där de läser naturprogrammet med inriktning musik.

 – Det började som vårt projektarbete. Sedan växte det och nu känns det inte längre som ett projektarbete, säger Ebba Eriksson.

Ebba Eriksson berättar att hjärtfel är vanligt hos barn- och unga.

 – Små hjärtan och lungor är inte så uppmärksammade. Men i Sverige föds varje år 1 000 barn med hjärtfel, det är ju otroligt mycket. Det är ungefär tre barn varje dag, säger hon.

 Ebba och Stephanie har satsat hårt för att lyckas med sitt skolarbete och nu hoppas de samla in en hel del pengar till hjärt- och lungfonden.

 – Vår målsumma är 100  000 kronor. Det är vår förhoppning och det vi strävar efter, säger Ebba.

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Nelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro