ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill störta Kim Jong-Un genom crowdfunding”

Tobias Berg · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015
Genom att samla in 10 miljoner dollar hoppas "Freedom Now" kunna föra demokrati till Nordkorea

Genom att samla in 10 miljoner dollar hoppas "Freedom Now" kunna föra demokrati till Nordkorea Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

En grupp som kallar sig ”Freedom Now” har tagit frågan om demokrati i Nordkorea i sina egna händer och startat en nätinsamling för att störta diktatorn Kim Jong-Un.

”Crowdfunding” har blivit ett populärt sätt att samla in pengar från allmänheten för att förverkliga projekt och idéer. Oftast handlar det om privata initiativ som filmprojekt eller att finansiera en uppfinning men nu provar en grupp som kallar sig ”Freedom Now” ett nytt användningsområde. Deras projekt är att störta regimen i Nordkorea.

Gruppen har startat en kampanj på sajten indiegogo.com där man vill samla in tio miljoner dollar för att störta Kim Jong-Uns regim. Enligt gruppens profil är ”Freedom Now” en ”hemlig” multinationell grupp vars enda mål är att föra demokrati och frihet till Nordkorea. Deras plan är att använda de tio miljonerna till att upprätta ett kommunikationsnätverk i Nordkorea. Nätverket ska låta befolkningen kommunicera med varandra och omvärlden vilket enligt kampanjsajten ska destabilisera regimen. Ett av stegen är att sprida små och lättgömda radioapparater bland befolkningen.

Någon tidsram för projektet har man inte satt men för den som väljer att stödja kampanjen finns det olika belöningar beroende på hur mycket man skänker. För den som investerar 5 000 dollar hägrar exempelvis möjligheten att få sitt namn ingraverat på en staty i Nordkorea som hyllar initiativet. Betalar man istället 15 000 dollar erhåller man en satellittelefon för att följa kampanjens framsteg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro