ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill tillbaka till jobbet på sjukhuset

Ulrica Widsell · 29 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Karin Linnarsson, Klara Milton, Josefine Franshon, Anne Berge, Klaes Hermansson och Jane Stegring ska tillbaka till Södersjukhuset.

Karin Linnarsson, Klara Milton, Josefine Franshon, Anne Berge, Klaes Hermansson och Jane Stegring ska tillbaka till Södersjukhuset. Foto: Foto: Saga Lundkvist


klar

Artikellänk är kopierad

Till och med i går strejkade sjuksköterskorna på hematologen, avdelning 27, på Södersjukhuset i Stockholm. – Det känns skönt att gå tillbaka till jobbet, säger Jane Stegring.

I går eftermiddag samlades de för att invänta beskedet från Vårdförbundets kongress och arbetsgivarna.

– Man måste smälta det här nu. Det har varit en lång strejk. Avtalet är i alla fall bättre än det som erbjöds från början, säger Karin Linnarsson.De tycker att avtalet var värt strejka för. Många på deras avdelning tjänar betydligt lägre än den nya lägstlönen.

– Det finns de som kommer in på 17 000 och som efter tre år som sjuksköterska och specialstutbildning ligger på 19 300 kronor. Lägstlönen är absolut en framgång. Tyvärr behövs det, säger Jane Stegring.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro