ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De vill uppmärksamma miljön – genom att massmejla Jihde

Stefan Wikström · 7 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

Foto: Janerik Henriksson/Scanpix


I en klimatkampanj på Facebook uppmanar Olivia Andersson och Johanna Lakso personer att massmejla till Peter Jihde. Tanken är att få medierna att rapportera mer om klimatförändringarna.

klar

Artikellänk är kopierad

För drygt två veckor sedan var miljövetaren Johan Rockström gäst i TV4:as Nyhetsmorgon. Under diskussionen, som handlade om klimatförändringar, utbrast den oroade programledaren Peter Jihde bland annat, "jag får gåshud på armarna och vill skrika att världen ska vakna upp!"

Olivia Andersson och Johanna Lakso är båda engagerade i Power Shift Sweden, en organisation som arbetar för en hållbar framtid. Under fredagen lade de ut facebooksidan "Jag känner som Jihde – mailkampanj", där de uppmanar läsare att skriva under ett brev och maila det till Peter Jihde.

–  Vi vet är att det är 170 personer som mejlat honom hittills, men vi lanserade sidan nyss så det kommer bli fler senare, säger Olivia Andersson till Metro. 

De hoppas att kampanjen ska leda till att medierna tar ett hårdare grepp om problemet, speciellt nu när klimatförhandlingarna i Doha går trögt.

– Vi försöker ena en röst för unga klimatengagerade. Vi känner att media inte uppmärksammar frågan som mycket som den borde uppmärksammas, säger Olivia Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro