ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Debutmagi

Axel Björklund · 4 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Veronica Maggio.
Veronica Maggio.Foto: Theresia Bråkenhielm

Veronica Maggio är mer än hitsingeln ”Dumpa mig”. Det ska hon bevisa i helgen, då hon spelar på Hoodsfred i Alby. Spelningen på söndag blir hennes riktiga live-debut. – Jag ska spela sex låtar med mitt band. Det känns lite läskigt, jag vet knappt vad jag har för publik. Jag hoppas de vill lyssna på fler låtar än ”Dumpa mig”. I början på juli kommer nästa singel, ”Nöjd?”. Maggio fortsätter kombinera visor med hiphop och soul. På debutskivan som släpps i augusti kommer det även att finnas spår av country. – Men det blir inget övergripande tema. Det är väldigt olika, allt från dystra livsåskådningar och kärleksbekymmer till kvinnokamp, säger hon om plattan som ännu inte fått ett namn (”Det är alltid så svårt med titlar. Fast det blir i alla fall inte bara ’Veronica Maggio’”). På tisdag byter hon förorten mot Östermalm och Stockholms Stadion, där hon framför ”Dumpa mig” under nationaldagsfirandet. – Det är väldigt olika former. På Stadion spelar jag med Radiosymfonikerna under Anders Berglund. Det är ju bara en låt, så jag kan lägga allt krut på den. På söndag är det mer av en helhet.

•• Det dröjer tills du släpper skivan, och än så länge är du bara känd för ”Dumpa mig”. Har du någon one-hit-wonder-ångest? – Nej, egentligen inte. Ni journalister verkar mer oroliga. Jag är säker på att ”Dumpa mig” inte är den bästa låten från skivan. Det ska bli kul att se hur ”Nöjd?” funkar, om den också får A-rotation. Det återstår att se.

•• Klarar du att leva på bara musiken? – Ekonomin är väl inte på topp, haha. Men tidsmässigt vore inget annat hållbart. Jag har pluggat och jobbat på restaurang vid sidan av musiken, men sedan förra sommaren är det bara det här. Förra halvåret levde jag på mina besparingar, men nu är de slut, haha.

•• ”Dumpa mig” påminner lite om ”Det börjar verka kärlek banne mig”… – Ja! Jag har hört det förut, och det finns en passage som är väldigt lik. Det var inte vår avsikt.

•• Får din kille höra många käcka skämt efter ”Dumpa mig”? – Nej, det har bara varit positiv respons. Det enda jobbiga är alla frågor om hur mycket man blivit dumpad eller hur man bäst dumpar någon.

•• Vad hoppas du på med albumet? – Att jag får spela mycket, och att jag styrt upp så att jag är bra under sommaren. Jag hoppas att folk gillar albumet så jag inte blir en one hit wonder, som du befarar.

klar

Artikellänk är kopierad

Axel Björklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro