ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dedikerar nya skivan till Kristian Gidlund

Emma Björkman · 28 Jan 2014
Uppdaterad 28 Jan 2014

Viktor Norén skulle satsa på sitt soloprojekt Viktorious men bildade nya bandet Viktor & The Blood istället. Nu släpper de debutalbumet Apocalypse right now”. Skivan tillägnar de avlidne Kristian Gidlund.

klar

Artikellänk är kopierad

Omkring mars, april åker Viktor & The Blood på Sverigeturné, i sommar väntar festivalspelningar. I höstas värmde de upp genom att vara förband till The Sounds i Europa.  – The Sounds är underskattade i Sverige. Folk verkar inte förstå hur etablerade de är i Europa. De är ett av de mest välmeriterade svenska rockbanden utomlands, säger Viktor Norén.
Omkring mars, april åker Viktor & The Blood på Sverigeturné, i sommar väntar festivalspelningar. I höstas värmde de upp genom att vara förband till The Sounds i Europa. – The Sounds är underskattade i Sverige. Folk verkar inte förstå hur etablerade de är i Europa. De är ett av de mest välmeriterade svenska rockbanden utomlands, säger Viktor Norén.Foto: Julio C Saint' Just

Hösten 2010 kom nyheten att Viktor Norén, frontman i bandet Sugarplum Fairy, satsade på en solokarriär under namnet Viktorious.

Under tiden som han skrev låtar till sin debutskiva började han, Jonas Karlsson, gitarrist i Sugarplum Fairy och Samuel Giers, som tidigare spelade trummor i Mando Diao, att lira ihop. – Det var på kul bara, med ren spelglädje och helt utan pretentioner och ambitioner att ta det vidare till någonting seriöst. Rent naturligt hamnade låtarna jag jobbade på till min soloskova i replokalen, säger Viktor Norén, 28. Med Samuel Giers och Jonas Karlsson inblandning gick Viktorious-låtarna från att vara popinfluerade till att bli hård, ösig rock. Trion blev så förtjust i sitt sound att de ringde skivbolaget. Viktorious lades på hyllan och nu satsar Viktor Norén helhjärtat på Viktor & The Blood. Lagom till bandets debutalbum ”Apocalypse right now” har han blivit pappa för första gången, till en dotter vars namn än så länge är hemligt. – Det är sjukt, man träffar sitt livs kärlek tillsammans med sitt livs kärlek. Man vet att man kommer att bli kär ett visst datum och så blir man det på ett sätt man aldrig har upplevt förut, det är häftigt, säger han. Sugarplum Fairy har inte funnits som band sedan 2008 men har varit omskrivna i samband med trummisen Kristian Gidlunds kamp mot cancern. Han avled den 17 september förra året. – Hela skivan är dedikerad till honom. Det är det minsta man kan göra. Jag hann säga det till honom och det känns bra, det vet jag att han uppskattade, säger Viktor Norén.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro