ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deklarationer dumpas på golvet – efter Skatteverkets beslut

Valerie Kaspersen · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
Högar av deklarationer låg på golvet hos Skatteverket under onsdagmorgonen.

Högar av deklarationer låg på golvet hos Skatteverket under onsdagmorgonen. Foto: Stefan Jerrevång/ IBL


Efter förra årets deklarationsperiod valde Skatteverket att ta bort alla brevinkast – information som inte nått alla. Nu har deklarationer pressats in genom dörrspringor på Skatteverket kontor runt om i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

På grund av säkerhetsskäl valde Skatteverket att ta bort brevinkasten förra året – något som skapat stor förvirring runt om i landet inför den sista deklarationsdagen, rapporterar SR.

– Jag tycker inte att vi nått ut tillräckligt bra om inte alla visste om det. Sen är det en jätteutmaning att nå ut med deklarationsinformation innan just jag som individ tänker på deklarationen, säger deklarationsexperten Johan Schauman på skatteverket till SR.

Högar av deklarationer låg på golven. Folk som inte vill eller kan deklarera digitalt har pressat in dem genom dörrspringorna hos Skatteverket. Skatteverket har nu förlängt möjligheten att pappersdeklarera med en dag på grund av kaoset.   – Då går det jättebra att lämna deklarationen i en postlåda, det enda du behöver är ett kuvert och ett frimärke. Vill du inte lämna den i en postlåda utan i handen till någon som jobbar på skatteverket då går det bra att komma in i morgon också, säger deklarationsexperten Johan Schauman på Skatteverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro