ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dela vab-dagarna lika och få bonus

TT · 27 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix / Arkivbild


klar

Artikellänk är kopierad

Moderaterna vill premiera familjer där papporna är hemma oftare när barnen är sjuka, liksom fäder som väljer att jobba deltid.Den 1 juli införs en jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen. Familjer som delar ledigheten lika får en skatterabatt. Nu vill moderaterna gå vidare och utvidga jämställdhetsbonus, skriver Svenska Dagbladet.Partiets förtroenderåd, som leds av statsminister Fredrik Reinfeldt, pekar ut två områden där det brister i jämställdheten. Det är fortfarande kvinnorna som i högre grad, 64 procent, tar ut vab-dagar för att vara hemma med sjuka barn och det är kvinnorna som väljer att jobba deltid. Medan 51 procent av mammor med barn under sju år arbetar heltid, så är motsvarande siffra för papporna 92 procent.

– Vi vill titta på hur man skulle kunna utforma en jämställdhetsbonus, eller andra incitament för män att ta en större andel av vab-dagarna och för män att i högre grad gå ner i arbetstid, säger partisekreterare Per Schlingman till SvD. En arbetsgrupp inom partiet ser över frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro