ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Delfinen attackerar åttaåriga flickan

Aron Andersson · 3 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012

Hon ville bara mata delfinerna, men attackerades i stället. Det högintelligenta däggdjuret bet henne i armen men pappan fångade allt på film.

klar

Artikellänk är kopierad

I videon går det att se hur åttaåriga Jillian Thomas för ett ögonblick tar blicken från bassängen där delfinerna just håller på att matas. Delfinen som då tar sikte på flickans arm lyckas bita tag om handen och åttaåringen skriker förskräckt.

Det är på temaparken Seaworld i Orlando, Florida, som videon har fångats och flickans pappa Jamie Thomas har valt att lägga ut den på nätet för att varna andra föräldrar. – Det första jag tänkte var att jag skulle vara tvungen att hoppa ner i vattnet och rädda min dotters liv. Jag trodde bokstavligen att hon skulle dras ner i vattnet, säger han till lokaltidningen Orlando Sentinel.

I videon rycker delfinen tag i Jillian Thomas arm som följer med ett ögonblick, innan djuret släpper taget och dyker tillbaks i vattnet själv. Flickan fick skador på handen som kommer att läka av sig själv men flickans föräldrar är missnöjda med hur temaparken hanterade situationen och menar att de anställda betedde sig som att det inte var någon större sak.

Men enligt ett uttalande från Seaworld tar de attacken på största allvar.

”Inget är viktigare för oss än våra gästers, anställdas och djurs hälsa och säkerhet.”

Temaparken varnar också gästerna för att bära lösa smycken, klappa delfinerna eller flytta på pappersbrickan med fisk från bassängkanten. Men flickans mamma tycker inte att varningarna var nog. – Jag är en så överbeskyddande förälder att om jag vetat att mitt barn riskerade att bitas skulle jag aldrig låtit min dotter göra detta, säger Amy Thomas till Orlando Sentinel.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro