ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Delfiner mystiskt strandade i Peru

Linnea Holgersson · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014
Delfinernas öde är ännu okänt – de har flutit iland på samma ställe som cirka 800 delfiner flöt iland ifjol.

Delfinernas öde är ännu okänt – de har flutit iland på samma ställe som cirka 800 delfiner flöt iland ifjol. Foto: AP Photo


Mer än 400 delfiner har hittats döda längs Stillahavskusten – på exakt samma ställe som det dubbla antalet döda djur hittades ifjol.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo/Nestor Salvatierra
Foto: AP Photo/Nestor Salvatierra

Dödsorsaken till de drygt 400 strandade delfiner är för myndigheterna fortfarande ett mysterium. The Christian science monitor rapporterar att det var under förra månaden som delfinerna hittades i Lima, Peru och att drygt dubbelt så många hittades 2012 på samma plats.

Forskare misstänker att massdöden kan ha orsakas av gifter eller en okänd sjukdom. På andra håll i landet har delfiner dött på grund av att de ätit av giftig fisk eller kringflytande plast i havet.

The Christian science monitor skriver också om att Peru tidigare har drabbats av tusentals dödsfall av pelikaner. Men där har dödsorsaken varit att ovanligt varmt väder har drivit en viss typ av ansjovis längre ut till havs, utom räckhåll för de unga pelikanerna. Men massdöden av delfinerna är fortfarande ett mysterium.

Resultat på en undersökning väntas inom ett par veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro