ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Delfinuppvisningar förbjuds i Indien

Viktor Bendz · 17 Jul 2013
Uppdaterad 17 Jul 2013
Delfinuppvisningar förbjuds i Indien Snart kommer inga delfiner tillåtas simma i bassänger i Indien.

Delfinuppvisningar förbjuds i Indien Snart kommer inga delfiner tillåtas simma i bassänger i Indien. Foto: AP


Delfiner bör ses som icke-mänskliga individer och ha rättigheter som gör det oacceptabelt att hålla dem i fångenskap. Det sa Indiens miljöminister Jayanthi Natarajan i samband med att lagen som förbjuder människor att hålla delfiner fångna för underhållningssyften drevs igenom.

klar

Artikellänk är kopierad

Chile, Costa Rica och Ungern har sedan tidigare lagar mot delfinuppvisningar. Nu blir Indien det fjärde, och klart största, landet att förbjuda till exempel djurparker från att hålla de havslevande däggdjuren nstängda i simbassänger.

– Det här är en enorm seger för delfinerna. Inte bara har Indiens regering satt ned foten mot grymhet mot djur, de här även bidragit till en viktig dialog om sättet vi ska se på delfiner – som tänkande och kännande varelser i stället för ägodelar att tjäna pengar på, säger djurrättskämpen Ric O’Berry som ligger bakom filmen The Cove till Environment news service.

Det är på grund av djurens höga intelligens som landets miljöminister klassar dem som icke-mänskliga individer som inte ska hållas fångna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro