ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Demonstrant om naziattacken: Vi krokade arm”

Leif Oldenburg · 15 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

Tillsammans med flera hundra demonstranter befann sig Mikael Katzeff i Kärrtorps centrum på söndagen för att demonstrera mot nazism. – Det var lugnt och fredligt och väldigt mycket folk. Plötsligt smällde det bara till, berättar han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Katzeff var en av dem som manifesterade mot nazism i Kärrtorp i södra Stockholm när nazisterna gick till angrepp: ”De var stridsberedda.”
Mikael Katzeff var en av dem som manifesterade mot nazism i Kärrtorp i södra Stockholm när nazisterna gick till angrepp: ”De var stridsberedda.”Foto: TT/Privat

En grupp på cirka 30 nynazister hade närmat sig från Björkhagen och började kasta flaskor och smällare in i folksamlingen där det också fanns flera barn.

–  Det verkade som om flera av demonstranterna var beredde på en attack. De var stridsberedda och plockade fram käppar och masker, säger Mikael Katzeff.

– Glasflaskorna flög genom luften. Men majoriteten av oss demonstranter tog det lugnt. Vi krokade arm och började gå mot nynazisterna som sprang sin väg.

Han är trots allt nöjd med hur det hela avlöpte:

– Självklart var det extremt olustigt och jobbigt när de fanns så mycket barn på platsen. Men jag tycker att vi visade nynazisterna att vi var bättre. Det här var en seger för icke-våldet, säger Mikael Katzeff.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro