ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Demonstrant: Vi är här för att härja lite

Jenny Sköld · 1 Aug 2013
Uppdaterad 1 Aug 2013
Demonstrant: Vi är här för att härja lite

Demonstrant: Vi är här för att härja lite


Peter Tess vill visa solidaritet med sina ryska medsystrar och bröder. "Den här demonstrationen är viktigare än Pride.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Tess, som själv betecknar sig som transperson, var en av de runt 200 fredliga demonstranter som samlades utanför ryska ambassaden i Stockholm på torsdagen, för att protestera mot de ryska antigay-lagarna. 

Klädd i en rosa body och med ett regnbågsfärgat paraply poserar han vant för fotograferna utanför ambassaden. 

– Vi är här för att härja lite och göra lite uppståndelse så att detta blir en angelägenhet. Jag tycker att den här demonstrationen är viktigare än Pride. HBT-personer kan vara trygga här i Sverige, vi har bra lagar. Då är det dags att visa lite solidaritet med våra systrar och bröder i andra länder, säger han till Metro. 

Peter Tess är ockockså kritik mot OS, som ska hållas i Sotji i Ryssland nästa år. 

– Jag vill att IOK som arrangerar OS sätter press på Ryssland, att de säger att om ni fortsätter att kränka mänskliga rättigheter så har vi inget OS. Jag tycker också att man ska bojkotta de företag som sponsrar OS. Jag skulle vilja likställa det OS i Ryssland med det som hölls i Berlin under nazismen på 30-talet, säger han.

Klimatet för HBTQ-personer i Ryssland har hårdnat de senaste åren. En av de nya ryska lagar som införts och som demonstranterna vill sätta fokus på gör förbjudet att sprida "homosexuell propaganda". Det har också införts ett stopp för homosexuella i andra länder att adoptera ryska barn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro