ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den blå jättepenisen blev en världsnyhet – nu är den övermålad

Johan Wikén · 19 Apr 2018
Uppdaterad 19 Apr 2018
Först vandaliserad, sedan övermålad. Det blev en tuff vecka för den blå jättepenisen.

Först vandaliserad, sedan övermålad. Det blev en tuff vecka för den blå jättepenisen. Foto: TT/Silvia Zarins


En blå jättepenis målades på en fasad i Stockholm. Det blev en världsnyhet. Nu finns den inte längre.

klar

Artikellänk är kopierad

Den blå jättepenisen kom till i förra veckan på en fasad på Kungsholmen i Stockholm.

Bakom konstverket stod Carolina Falkholt. Hennes syfte: skapa ett samtal om kropp, sexualitet och frihet.

Och ett samtal blev det – med blandade känslor.

I normala fall brukar konstverken på väggen vara kvar i flera månader. Men inte i det här fallet. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som äger fastigheten, beslutade att jättepenisen skulle målas över efter en vecka.

”Vissa är positiva till verket och tycker att det fyller en viktig del i debatten om sexualitet, kropp och kön. Andra, i synnerhet grannar, har mottagit verket mindre väl och uppfattar det som stötande”, skrev fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Konstverket vandaliserades med budskapet ”Keep your penis inside”. Avsändare verkar ha varit ett underklädesföretag. Foto: TT
Konstverket vandaliserades med budskapet ”Keep your penis inside”. Avsändare verkar ha varit ett underklädesföretag. Foto: TT

På torsdagsmorgonen var det så dags. Med hjälp av vajrar tog sig saneringsfirmans medarbetare metodiskt ner från taket samtidigt som fallosen sprejades över med blå färg. Kvar blev en jämnblå ruta.

Nyheten om den blå jättepenisen stannade inte bara i Sverige. Den blev omskriven världen över. Bland annat i brittiska The Guardian som behandlade ämnet i en artikel med rubriken ”Five-storey blue penis causes uproar among Stockholm residents”.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro