ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den bortglömda skönhetszonen

Stockholm hannah sjostrom · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinnas ansikte slutar ovanför bröstvårtorna, sägs det. Ändå är det ett område vi tenderar att strunta i fram tills det börjar skrynklas och bli slappt. Det finns saker du kan göra om du slarvat med solskydd och kärleksfull omvårdnad. Att förebygga kan verka trist, även om det är klart smartast. Bar hud och djupa urringningar i kombination med uppsatt hår, framhäver och blottar obarmhärtigt just de områden som är känsliga. Huden på halsen är ju torrare, tunnare och ljusare än på resten av kroppen och behöver därför en varligare behandling. Många använder glatt vanlig duschcrème för att rengöra hals och dekolletage. Det är ofta för starkt och uttorkande för den känsliga och tunna huden och tvättar bort de naturliga oljorna. Rengör i stället med din vanliga crème för ansiktet eller en extra fuktgivande och mild kroppsrengöring. Att använda ansiktsskrubb på den känsliga huden kan verka galet, men är bra av två anledningar. Dels stärker det faktiskt huden att peela regelbundet, det stimulerar cirkulation och cellproduktion, dels hjälper det fukt att absorberas bättre. För det gäller att tillföra fukt också. Om tanken på ännu mer produkter i badrummet får dig att åldras i förtid kan du självklart hålla dig till din vanliga ansiktscrème, men något som absolut måste få plats är solskydd – antingen i din vanliga dagcrème eller i en form som kan blandas i crèmen. Tyvärr är det vanligt att vi slutar att använda solskydd vid hakan, men självklart letar sig solens strålar söderut. Akne och finnar är inte ovanligt i dekolletaget och området där nacken övergår i rygg. Passa på att peela nacken när du står i duschen för att får bort gammal hud och motverka tilltäppta porer. Det allra enklaste, snabbaste och billigaste knepet för en slätare hals och vackrare byst är en perfekt hållning. Tänk på ballerinor och deras perfekta kroppshållning. Upp med hakan, rak i ryggen och ut med bysten!

HEDVIG VON MENTZER/ELLE

FOTO DRAGARBILD: LOTTA IMBERG

1. Protient fortify decolleté and neck firming balm, 195 kr/40 ml, Roc. 2. Solar defense booster spf 30, 395 kr/30 ml, Dermalogica. 3. Extra-firming neck cream, 550 kr/50 ml, Clarins. 4. Body creator bust firming complex, 420 kr/ 75 ml, Shiseido. 5. Throat sculptor, 710 kr/48,5 g, Helena Rubinstein. FOTO: PRODUKTER: JENNY DOZAI

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro