ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den dagen förstördes mitt liv helt och hållet”

metro · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012
”Den dagen förstördes mitt liv helt och hållet” Peter Mangs.

”Den dagen förstördes mitt liv helt och hållet” Peter Mangs. Foto: Scanpix


I sista stund bestämde sig mannen för att åka och träna på sitt nattöppna gym. Vad han inte visste då var att en del av hans liv skulle ta slut den kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under gårdagens förhandlingar mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs togs mordförsöket på gymmet på Vendelfridsgatan i Malmö upp. Offret var märkbart tagen när han berättade om stunden då han förstod att han blivit skjuten.

– Jag hade gjort uppvärmning och skulle precis börja träna när jag kände en otrolig smärta i ryggen. Jag tänkte först att det var för att jag tränat fel, men smärtan blev hårdare och hårdare, berättade mannen för rättenDet var först när en annan gymbesökare kom och lyfte på hans tröja som mannen förstod att han blivit skjuten.

– Han lyfte min tröja och skrek, det var mycket blod, säger mannen.

– Jag tänkte på mina barn och på att detta var mina sista sekunder.

De två skotten som träffade mannen avlossades från ett buskage intill gymmet. Skotten passerade en fönsterruta innan de träffade offret i armen och i ryggen. 

Skadorna bedömdes inte som livshotande men smärtan sitter i och mannen är än i dag sjukskriven. Han har förlorat sitt jobb och relationen till hustrun och de två barnen har påverkats.

– Jag hade en karriär och inga problem. Jag skulle precis bli chef när det här hände. Den där dagen förstördes mitt liv helt och hållet, säger offret.

Peter Mangs avstod från att svara på frågor om sina förehavanden den 26 juni 2010.

– Jag irriterar mig över enformigheten på frågorna från åklagaren och avstår därför för att svara.

Mangs passade också på att förklara varför han väljer att läsa ur sin medhavda bok istället för att följa rättegången.

– Jag är en typisk konstnärsperson och att jag sitter här och läser beror inte på att jag struntar i offrens känslor. Jag tycker bara att det här är understimulerande och det är därför jag läser, säger Mangs.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro