ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den eviga kärleken finns – i hyresrätten

Henry Lundholm · 30 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kanadensiske sociologen Nathan Lausters har studerat 2 851 sven-ska par över hela landet och konstaterat att villa-ägare separerar i mycket större utsträckning än par som bor i hyresrätt. Relationsexperten Filip Goldman tror att det sociala är en stor faktor.– Det är lättare för människor i hyreshus att skaffa sig egna nätverk och relationer. Paret blir inte lika hänvisade till varandra och man känner sig inte lika isolerad.En annan viktig del är det ekonomiska.– Som villaägare måste du oroa dig för bostadsräntor och renovering. Det finns fler källor till oro som kan tära på förhållandet. Många får problem med ekonomin och har inte råd att unna sig något extra tillsammans som en resa, säger Flip Goldman.

”Det blir mycket ansvar med lån”

Per och Lotten Borneng gifte sig förra sommaren efter ett tre år långt förhållande. De är ett av många par som väljer hyresrätt framför villa.– Vi trivs jättebra, säger Per Borneng som bor i en tvåa i Vällingby.Håller man ihop bättre för att man bor i hyresrätt?– Det är nog inte omöjligt. När man köper bostad tar man lån och det blir mycket ansvar. Skulle det bli ekonomiskt kaos så blir man tvungen att flytta och alla förhållanden klarar inte det.

Parets tvåa i Vällingby är precis nyrenoverad och även om det både finns planer på barn och större lägenhet har de inte bråttom att lämna den.– Lägenheten är perfekt i nuläget, vi har trevliga grannar och det är nybyggt och fräscht, säger Per Borneng.Vågar ni flytta till villa när ni hör det här?– Haha, jadå, men vi tänker planera länge i förväg i sådana fall. Vi tittar på större hyreslägenhet först, säger Per.    

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro