ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den här bron är gjord av glas och korsar en 180 meter djup avgrund

Aron Andersson · 29 Sep 2015
Uppdaterad 30 Sep 2015

Foto: All Over Press / Montage


Här kan du promenera över en 180 meter djup avgrund – och stirra ner i djupet. Den 300-meter långa bron är gjord av glas.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Det dubbla glaset i bron är bara 2,4 centimeter tjockt och ger en svindlande upplevelse till alla som korsar bron. Den ligger i nationalparken Shiniuzhai i Hunan-provinsen i Kina och öppnade i slutet av förra veckan.

De första turisterna som tog sig över gjorde det nervöst, skriver The Independent. En del gick till och med ner på knä på bron på grund av den hisnande höjden.

Bron var tidigare gjord i trä men en del av den gjordes om till glas förra året. Parkförvaltningen har sedan dess bestämt sig för att göra om hela bron i glas. Det tog 11 ingenjörer flera månader att göra klart bron som nu är världens längsta glasbro.

►LÄS MER: Här går han på lina – 300 meter över marken

Förutom den obehagliga utsikten sägs bron även gunga, vilket gjort att den fått smeknamnet ”hjältebron” i Kina, eftersom bara hjältar vågar korsa den. En annan glasbro håller på att byggas i Zhangjiajie, också i Hunan-provinsen. Den kommer att bli ännu längre och högre upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro