ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den här killen sover en halvtimme per natt”

metro · 17 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Navid Modiri har tre personliga premiärer den närmaste tiden men är trots det lugn. ”Skrik om du brinner”  bygger på minnesbilder från Navids hemstad Göteborg och födelsestaden Teheran.

Navid Modiri har tre personliga premiärer den närmaste tiden men är trots det lugn. ”Skrik om du brinner”  bygger på minnesbilder från Navids hemstad Göteborg och födelsestaden Teheran. Foto: Petra Jonsson


klar

Artikellänk är kopierad

Navids första diktsamling.
Navids första diktsamling.

Programledardebut, soloplatta och diktsamling. Navid Modiri verkar förvånandsvärt lugn trots att han har tre stora personliga premiärer under de närmaste veckorna.

Kvällarna tillbringar han i studion som sångare i reggaeinspirerade bandet Navid & Gudarna som spelar in nya låtar.– Du kan räkna ut att den här killen sover kanske en halvtimme per natt. Det är lite mycket på en gång. Som tur är har jag en stöttande flickvän, säger Navid och skrattar.

Du har ”Var nöjd med allt som livet ger” som vänt-musik i din mobil. Är du en bekymmerslös Balootyp?– Nej, den melodin ger en orättvis bild av mig som klämkäck. Det är inte mitt fel att den är där. En gammal kompis till mig jobbade på ett mobilföretag och han fixade dit den, och nu är jag fast med den. Ingen tar mig på allvar.

Får vi se några nyheter i ”Filmkrönikan”?– Ja, det är väldigt mycket nytt. Vi kommer till exempel inte att ha gäster i studion utan mer djuplodande reportage och inslag. Vi kommer att ha ett inslag som heter ”Klassiska klipp”, med de där filmerna som det känns som hela världen har sett utom du. Vi ger massa nördiga fakta och skvaller.

Är du en filmnörd själv?– Ja, det finns inget jag går i gång på så mycket som att veta massa saker om en film, kunna dra anekdoter om filmer och skådespelare och droppa oväntade fakta.

Berätta om soloplattan, hur låter det?– Om David Lynch och Tim Burton skulle gjort en film tillsammans så skulle det vara ganska likt hur det här låter. Det är ganska mörkt, fast ändå med glimten i ögat.

Vad skriver du om i dikt-samlingen?– ”Skrik om du brinner” är en utmaning – reagera om det gör ont, reagera på det din kropp eller ditt hjärta säger dig. Vi svenskar är ganska kontrollerade.

Vad gör du senare i höst?– Skivan med bandet släpps i vår. Innan dess ska jag hinna ta någon slags paus, åka till Indien och ligga på en strand. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro