ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den här lönen ska du ha

Carin Hedström · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Alla tipsen inför förhandlingen – Hela lönelistan

klar

Artikellänk är kopierad

Laila Esposito är rådgivare på fackförbundet Sif. Enligt henne stavas receptet på en lyckad löneförhandling: förberedelse, förberedelse och förberedelse.– Man måste ha en bild själv av vad man vill ha i lön, och det ska man nog egentligen skaffa sig innan man ens tittar på lönestatistiken, säger hon. Rådet att förbereda sig gäller så klart alla som ska löneförhandla – men kanske är det extra viktigt om du löneförhandlar för första gången, inför ditt första jobb. För det gäller att komma in på en bra nivå, annars kan det bli tungt att få upp lönen i ett senare skede. Är du med i facket behöver du egentligen inte löneförhandla själv, men många väljer ändå att föra sin egen talan i förhandlingen.

Vilket som är bäst vill Laila Esposito inte uttala sig om, men hon konstaterar att det blir färre och färre arbetplatser med fackklubbar, vilket gör att fler och fler förhandlar själva. Så om du väljer att föra din egen talan – fundera alltså först över vad du själv tycker att din lön borde vara. Därefter är det dags att plöja lönestatistik genom att till exempel kontakta facket för att höra om löneläget hos just din arbetsgivare. Om du söker ett jobb på en ny arbetsplats, ta reda på om företaget har kollektivavtal. Har arbetsgivaren inget kollektivavtal måste du själv förhandla alla dina anställningsvillkor. – Det kan också vara bra att prata med arbetskamrater, eller personer som jobbar på arbetsplatsen där du söker jobb. Det är ofta mycket hysch hysch kring löner, framför allt på tjänstemannasidan, men vi råder alltid våra medlemmar att försöka vara så öppna som möjligt för det gagnar alla medlemmar, säger Laila Esposito. I själva förhandlingen är det sedan viktigt att få sitta ostört, kanske inte heller på chefens rum utan på en neutral plats, och att ha mobiltelefoner avstängda.Och det gäller att vara laddad med argument, om din kompetens och hur användbar den är, dina resultat och dina ansvarsområden. Lyft fram allt det positiva – men ljug aldrig, utan håll dig till sanningen. Och om man inte kommer överens är Laila Espositos råd entydigt:– Boka ett nytt möte längre fram. Ofta köper man det arbetsgivaren säger direkt, men det vore bra om fler var så tuffa att de vågade ajournera sig och be om att få träffas igen, för att då komma överens, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Carin Hedström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro