ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den klantige skulptören förstörde serietidningarnas dyrgrip

Tobias Sahlén · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Första utgåvan av serietidningen The Avengers är i dag värd över 100 000 kronor. Den gjorde brittiske skulptören Andrew Vickers konst av.

klar

Artikellänk är kopierad

En förstautgåva av serietidningen Avengers hamnade i en papier-mache skulptur. Vad konstnären inte visste var att tidingen var värd hundratusen kronor.
En förstautgåva av serietidningen Avengers hamnade i en papier-mache skulptur. Vad konstnären inte visste var att tidingen var värd hundratusen kronor.Foto: Scanpix

Han kallas ”den klantige skulptören” efter att ha gjort papier-mache utav gamla och värdefulla serietidningar. Det rapporterar Mail Online.

49-årige Andrew Vickers hittade en mängd serietidningar i en låda på en soptipp och beslutade sig för att göra konst utav dem. Resultatet blev papier-maché skulpturen ”The Paperboy” som sedan ställdes ut.

Vad Andrew dock inte visste var att sex av serietidningarna, som nu utgör en del av skulpturens kropp, var mycket värdefulla. En av dem var en förstautgåva av Marvel’s The Avengers allra första nummer. Tidningen gavs ut 1963 och ett exemplar är i dag värd över 100 000 kronor.

Blundern upptäcktes utav serietidningsexperten Steve Eyre som vid ett besök på utställningen upptäckte framsidan från den värdefulla Avenger’s-tidningen på skulpturens ena ben.

–   Det skulle ha varit billigare för Andrew om han använt italiensk marmor för sin skulptur, konstaterade Steve Eyre i efterhand och tillade att han inte kunde sova natten efter den för honom fasansfulla upptäckten.

Konstnären själv verkar dock inte gråta över spilld mjölk.

– Jag kommer förmodligen inte få skulpturen såld men det är i alla fall en riktigt snackis, säger Andrew Vickers till Mail Online.

LÄS MER: Se vad som hände med de värdefulla serietidningarna

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro