ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den nya tunnelbanan börjar byggas i augusti – Stockholm kommer få 111 stationer

Hugo Ewald · 3 Nov 2017
Uppdaterad 3 Nov 2017
Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994.

Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994. Foto: Hasse Holmberg/TT


Förlängningen av tunnelbanans blå linje från Akalla till Barkarby kommer att påbörjas efter sommaren. Samtidigt kommer arbetet med den nya gula linjen mellan Odenplan och Arenastaden att byggas. De två nya linjerna beräknas kunna öppna 2024, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter sommaren kommer utbyggnaden av Stockholms tunnelbana att påbörjas. Totalt rör det sig om två mil nya spår, 11 nya stationer och 22 nya uppgångar som kommer att börja byggas i augusti 2018.

– Det handlar om en investering på nästan 30 miljarder kronor. 300 byggföretag från 18 olika länder har besökt oss, så det finns ett stort intresse att vara med och konkurrera om byggkontrakten, säger Stefan Persson som är landstingets planeringschef för nya tunnelbanan, till SVT Nyheter Stockholm.

Den blå linjen ska förlängas från Akalla till Barkarby och den nya gula linjen ska byggas från Odenplan till Arenastaden. Om arbetet går som det ska kommer de två nya linjerna att öppna för trafik 2024. Man planerar även att snart börja bygga ut grenarna mot Nacka och Söderort.

Tunnelbanan i Stockholm har inte byggts ut sedan Skarpnäcks station invigdes 1994. 2026, när utbyggnaden planeras vara klar, kommer tunnelbanan i Stockholm ha 111 stationer.

LÄS MER
Här fuskas det mest i tunnelbanan
klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro