ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den ofrivillige hjälten

Emma E Forrest/Metro London · 29 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
De flesta stunttricken i nya Die Hard-filmen gjorde på riktigt berättar Willis.

De flesta stunttricken i nya Die Hard-filmen gjorde på riktigt berättar Willis. Foto: Frank Masi


Bruce Willis, 52, är tillbaka som McClane

klar

Artikellänk är kopierad

ACTIONFILM. Det har nästan gått 20 år sedan Bruce Willis inledde den ofrivillige hjälten John McClanes äventyr.

Vid 52 års ålder blir det fjärde gången han ikläder sig rollen som den ofrivillige hjälten. Och det är en 52-åring i sensationellt bra form som Metro möter i London.

– Jag har gjort filmer där jag tvingats komma i form av rent fåfänga skäl, säger Willis, som säger sig vara lat och bara träna för filmjobb.

– Man läser ett manus och om det på sidan 87 står det: ”Sliter av sig tröjan och slänger den på en stol”,  då tar man sig till gymmet nästa dag.

– För den här filmen handlade det mindre om fåfänga och nästan bara om att hålla mig stark nog för att orka med stunttricken, som inbegriper mig hoppande upp på kylskåp och dykande mot golvet.

– Jag insåg att jag var tvungen att träna för att mina muskler skulle vara starka nog så att mina 52-åriga ben inte skulle knäckas mot betongen. Jag brukade studsa tillbaka mycket lättare tidigare, säger han.

– Vi var tvugna att göra några stunttrick med datateknik för man får inte flyga ett jetplan mitt i Washington DC, men de flesta stunttricken gjordes på riktigt. Men vi krashade en riktig bil i en riktig helikopter, till exempel.

I den här filmen tillbringade han några veckor med blåslagna och värkande ben, tuppade av några gånger och fick till och med sys. Men trots mörbultningen varje gång han gör en ”Die Hard”-film verkar han bara resa sig och skaka av dammet för nästa omgång.

– Det sägs att om kvinnor mindes smärtan varje gång de föder barn så skulle alla bara skaffa ett och det skulle vara nog. Tiden går och jag glömmer att jag skadades och gnällde och var irriterad och att vi brukade börja filma klockan fem på morgonen och att någon väckte oss med att säga: ”Okej, nu ska vi spränga det här byggnaden, kom igen, visa lite entusiasm!”Kritiken mot ”Die Hard 4.0” har inte varit särskilt öm, men Willis tycker att den är lika bra som den första.

– Len (Len Wiseman, regissören, reds anm) förde ”Die Hard”-serien in i 2000-talet, gav den en snygg och smart patina av teknologi, säger Willis.Filmens skurk, Thomas Gabriel, spelas av Timothy Olyphant och den ondsinta partnern Mai Lihn spelas av Maggie Q.

– Stunttricken jag gör med Maggie är helgalna, säger Willis om slagsmålsscener med henne.

– För det första har jag aldrig slagit en kvinna.  För det andra har jag aldrig fått stryk av en kvinna, jag slår inte kvinnor i verkligheten, men Maggie gav scenerna en sådan trovärdighet att man verkligen tänker ”Wow, han får verkligen stryk!”.Trots att Bruce Willis närmar sig en respektabel pensionsålder för en aktionhjälte, var inte så säker på att du sett det sista av John McClane.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma E Forrest/Metro London
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro