ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den rosa semlan mot cancer

Linnea Holgersson · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014

Det började med ett besked om kronisk cancer och en vilja att hjälpa till. Ikväll hålls den första galan Rosa fettisdag”, där semlan ska samla in pengar till cancerforskningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lisa Carpevi, Jessica Ljunglöf och Jennifer Miljeteg med en semla i högsta hugg. trion laddar för fettisdagsgala på Norrvikens skola, detta till stöd för cancerforskning.
Lisa Carpevi, Jessica Ljunglöf och Jennifer Miljeteg med en semla i högsta hugg. trion laddar för fettisdagsgala på Norrvikens skola, detta till stöd för cancerforskning.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Årets fettisdag är rosa. I alla fall på den lokala cancergalan som hålls i Sollentuna ikväll. Uppträdanden, föreläsare och lotterier ska hjälpa till att dra in pengar till forskningen. Bakom projektet står Lisa Carpevi, Jessica Ljunglöf och Jennifer Miljeteig. Ett initiativ som startade för ett år sedan efter en Jennifers vänner fick beskedet om kronisk obotlig cancer.

– När Jennifer frågade vad det var hon kunde göra för att hjälpa till svarade hon att det bästa man kan göra är att samla in pengar till forskningen. Så det är därför vi gör det här, säger Lisa Carpevi.

Att galan är rosa och att det är enbart kvinnor som får komma dit finns ingen egentlig tanke bakom enligt Lisa Carpevi.

– Insamlingen är för all cancerforskning och det blev så för att vi var ett tjejgäng i Jennifers vardagsrum förra året. Cancer drabbar alla, även om det inte drabbar en själv drabbar det någon i ens närhet.

Lisa hoppas att idén med Rosa fettisdag får spridning i andra städer och att insamlingen till cancerfonden växer sig större.

– Det är redan några får bland annat Gotland som hört av sig och sagt att de vill göra samma sak. Vi vill att det ska sprida sig på mindre orter och att fler är med och bidrar till cancerforskningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro