ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den ständigt hungrige Mike

Patrik Wirén · 10 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mike Patton.
Mike Patton.Foto: Jay Blakesberg

Röstgymnasten Mike Patton har hunnit med ett osannolikt antal konstellationer sedan Faith No More upplöstes i mitten av 90-talet. Inget har dock varit lika kommersiellt som albumaktuella soloäventyret Peeping Tom. Bland gästerna märks bland andra Norah Jones, Kool Keith och Massive Attack. – I min värld är det en platta med moderna poplåtar, förklarar sångaren. Det finns redan planer på ett par uppföljare, varav sångaren beskriver den första som ”redan halvfärdig”.

•• Vilka mer har du arbetat med? – En del av människorna från första skivan kommer att dyka upp igen, liksom DJ Muggs från Cypress Hill. Men jag vill inte avslöja för mycket.

•• Var det några samarbeten som inte blev av? – Jag och Björk hade hoppats kunna spela in någonting, men det fungerade inte tidsmässigt. Kanske dyker hon upp på någon senare skiva. Lauryn Hill svarade aldrig. Möjligen var det hennes sätt att be mig dra åt helvete, vad vet jag? Mike Patton har ända sedan karriären inleddes med Faith No More utforskat all möjlig musik. Men han tvekar inför att kalla sig ”open-minded”. – Det handlar snarare om att jag lätt blir uttråkad. Jag växte upp i en liten stad. När jag läste om en platta i en tidning kunde det ta mig ett halvår innan jag fick tag på den. Det skapade en hunger som fortfarande håller i sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro