ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den svenska drömmen slog in – Fnatic mästare i Katowice

Erik Glanell · 4 Mar 2018
Uppdaterad 5 Mar 2018
Fnatic är IEM Katowice mästare.

Fnatic är IEM Katowice mästare. Foto: Erik Glanell/Metro


IEM Katowice blev en svensk dröm. En dröm som Fnatic väntat en halv evighet på. Finalen hade alla ingredienser en historisk CS-kamp ska ha. Och den viktigaste kryddan – en svensk vinst.

klar

Artikellänk är kopierad

För att en final i ett prestigefyllt sammanhang ska bli riktigt stor krävs en story. Något som kan få en match i en arena att byggas upp till mer än en kamp om troféer – utan också om en plats i historien.

Det var precis vad publiken i Katowice fick under söndagen. Fnatic som under lång tid endast har sett framgången i backspegeln. Faze som ett superlag med större delen av världstoppen bakom sig och pressen att göra skäl för sitt epitet.

Olof ”Olofmeister” Kajbjer mot laget han lämnade i jakt på att få uppleva stunder just som den här i Katowice 4 mars 2018.

LÄS MER
Dennis: "Vi kommer bli ett av de mer aggressiva lagen"

Nu stod de öga mot öga. I en final. Framför fans som andra Counter strike-turneringar bara kan drömma om. På samma plats där Fnatic för två år sedan skördade sin senaste stora vinst.

Med Spodek Arena som kuliss, en k-märkt plats i esportens hemstad, hade Fnatic chansen att än en gång manifestera sin briljans. Att visa världen att svensk Counter strike fortfarande är något att avundas och avgudas. Och Faze att förlusten mot svenskarna i gruppspelet var en tillfällighet utan repris.

En veckas samlade känslor, förväntningar och frustation bröt ut i ett crescendo som fick luften att vibrera.

På Cache tog Faze den svenska drömmen fången. På Inferno slog den sig fri i en kamp som varade i en plågsam evighet. På Overpass fick den vingar. På Mirage blev den skadeskjuten. På Train reste den sig, flög mot skyn och bredde ut sina vingar över Spodek Arena.

LÄS MER
Snax om uppbrottet: "Jag vill egentligen inte prata om Taz"

Att Jesper ”JW” Wecksell, Freddy ”Krimz” Johansson, Robin ”Flusha” Rönnquist, Maikil ”Golden” Selim och Jonas ”Lekr0” Olofsson får lyfta bucklan är en saga som säger att inga motgångar saknar slut. Att framgång inte är någonting man får utan något som man måste kämpa för. Hårt.

Genom de mörkaste av träsk har de vandrat för att till slut, återigen, få stå i strålkastarljuset på en scen inför publikens hyllningar. Cirkeln i Spodek Arena slöts.

Välkomna tillbaka Fnatic.

pil
Resultat i IEM Katowice-finalen

KartaFnatic  FazeCache                    5–16Inferno               22–20 (dubbel övertid)Overpass             16–7Mirage                  11–16Train                     19–17 (övertid)

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro