ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den svenska isen glider ut i världen

Kinga Lezanska Sjölin · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hård, snabb Malmöis ska exporteras till NHL. Mats Eliasson har alltid en puck i jackfickan för att testa isens glid.
Hård, snabb Malmöis ska exporteras till NHL. Mats Eliasson har alltid en puck i jackfickan för att testa isens glid.

Isen i nya Malmö Arena håller hög internationell klass. Nu vill Malmöföretaget som ligger bakom isen erövra Nordamerika.– Det är ett stort uppsving för oss att isen på Malmö Arena fått så bra kritik, säger Mats Eliasson, vd på företaget Watreco.Intresset för Malmöisen Realice har ökat enormt efter invigningen av Malmö Arena. Arenor i bland annat Finland och Tyskland vill ha isen som beskrivs som hårdare, segare och snabbare än vanlig hockeyis. Tanken är att isen ska kunna användas till konståkning och speedskating. Nu har företaget siktet inställt på världens bästa hockeyliga. – Vi har en ambition att komma in på NHL-arenor. Men där måste alla arenor ha samma typ av is. Så nu ska vi jobba oss in på mindre arenor för att NHL ska förstå hur bra isen är, säger Mats Eliasson.

Tankarna på Realice väcktes år 2005 i Rosengårds ishall i Malmö där Mats Eliassons son spelade hockey. – De som förvaltade isen tyckte att vår vattenteknik lät intressant. De förvaltarna tar i dag hand om isen i Malmö Arena.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro