ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Den utrotningshotade grodan Romeo fick sin Julia

Valerie Kaspersen · 16 Jan 2019
Uppdaterad 16 Jan 2019
Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken.

Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken. Foto: Robin Moore/ Global Wildlife Conservation


Den utrotningshotade vattengrodan Romeo vädjade till allmänheten för ungefär ett år sedan om en partner. Nu har han äntligen fått sin Julia.

klar

Artikellänk är kopierad

I flera år simmade grodan Romeo ensam runt i ett akvarium i Bolivia och försökte gång på gång locka till sig en hona med sitt parningsläte. Hoppet var nästan ute, då arten bara lever upp till 15 år.

I ett sista försök att rädda arten skapade zoologer i Bolivia en egen profil på en dejtingsajt åt grodan Romeo, som troddes vara den enda i sitt slag.

Nu har Bolivias ensammaste singel hittat kärleken, rapporterar AFP. Forskare från Global Wildlife Conservation och naturhistoriska museet i Cochabamba har lyckats hitta en partner till den utrotningshotade Sehuencagrodan Romeo.

– Det är en fantastisk känsla att veta att tack vare alla som tror på äkta kärlek har vi hittat en partner åt Romeo, och kan inleda ett befruktningsprogram, säger expeditionsledaren Teresa Camacho till AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
valerie.[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro