ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deportees följer upp succéskivan

Emma Björkman · 18 Okt 2011
Uppdaterad 18 Okt 2011
Hälften av Deportees – Peder och Anders Stenberg. Peder Stenberg berättar att han började må bättre successivt. ”Jag blev pappa i september förra året och då hade det börjat kännas okej igen”, säger han.

Hälften av Deportees – Peder och Anders Stenberg. Peder Stenberg berättar att han började må bättre successivt. ”Jag blev pappa i september förra året och då hade det börjat kännas okej igen”, säger han. Foto: Pär Hugosson


Deportees är tillbaka med nya albumet Islands & Shores”. Sångaren Peder Stenberg har mått psykiskt dåligt i perioder – och det har format skivan. ”Jag hoppas att skivan kan hjälpa andra”.

klar

Artikellänk är kopierad

Att Umeåbandet Deportees släpper skivan ”Islands & Shores” två år efter hyllade albumet ”Under the pavement – the beach” har inget att göra med att bandet vurmar för kombinationen land och vatten. – Nej, det är en slump. Om man dröjer vid det så är titlarna begrepp som illustrerar en dröm om något annat, säger sångaren Peder Stenberg.

Förra skivans varma mottagande har bidragit till att påverka hur ”Islands & Shores” låter. – Jämfört med tidigare är den här lite öppnare. Vi har haft en tanke att allt inte ska vara övertydligt. Tidigare har vi haft en oro och rädsla för att folk ska missa vad Deportees handlar om – ”du hör väl hur välgjort det är?”. Men med förra skivan fattade man att folk gillade det vi gör så nu har vi tillit till oss själva och lyssnarna, säger gitarristen Anders Stenberg.

I över ett år mådde Peder Stenberg psykiskt dåligt och hade bland annat panikångest. Han pratar öppet om tiden för att ge folk en förståelse till varför ”Islands & Shores” låter som den gör. – Jag hoppas att skivan kan hjälpa andra, att folk kan se att ”här är en person som släppt en skiva och som allt gick bra för, han kanske pratar lite om mig på skivan”.

Hur mår du i dag? – Jo tack. Jag har fått verktygen att avkoda mig själv och känner mig betydligt starkare. Det känns pirrigt inför turnén, jag kan blanda ihop känslan av nervositet med känslan av ångest, säger Peder Stenberg.

I slutet av november åker Deportees ut på en Sverigeturné. Och kanske är det även en utlandsturné på gång i vår. – I vissa fall är det bara formaliteter kvar, vi håller våren öppen, säger Peder Stenberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro