ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras döde Ville försvann ur kistan

Anneli Wikström · 24 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Föräldrarna och polisen vädjar till allmänheten om tips och hjälp att hitta sonen.  – Hjälp oss att hitta Ville! Vi har fullt förtroende för polisen men vi behöver hjälp av allmänheten, säger Maria.

Föräldrarna och polisen vädjar till allmänheten om tips och hjälp att hitta sonen.  – Hjälp oss att hitta Ville! Vi har fullt förtroende för polisen men vi behöver hjälp av allmänheten, säger Maria.


Maria och Ulf Morten vädjar: Hjälp oss att hitta vår son

klar

Artikellänk är kopierad

När föräldrarna skulle se sitt döda spädbarn innan begravningen var kroppen borta. Kistan stod tom. Nu vädjar föräldrarna om allmänhetens hjälp att hitta Ville. Den svåra upptäckten gjordes i måndags då föräldrarna Maria och Ulf Morten skulle se sin döda son Ville för sista gången innan begravningen. När kistan öppnades var den tom. Kroppen var borta och ingen vet var den finns. – Det är fruktansvärt och vi har svårt att ta in det. Det är ofattbart, säger mamma Maria vid en presskonferens. Ville föddes för tidigt, redan i vecka 24, och överlevde inte. Hans kropp lades i en kista den 7 april och fördes från Karolinska sjukhuset till Bromma kyrka. Där ställdes den i ett rum tillsammans med andra kistor i väntan på begravningen som skulle ske onsdagen den 22 april.– Vi är helt säkra på att Villes kropp fanns i kistan då den fördes från Karolinska. Men vad som hänt mellan den 7 april till den 20 april då kistan öppnades vet vi alltså inte, säger Magnus Sallrot, kriminalchef, till Metro. Polisen står handfallna över situationen. Enligt Magnus Sallrot har något liknande aldrig hänt tidigare. Nu går man igenom närområdet. Polisen har också förhört personal från begravningsbyrån och kyrkan. Men man har ingen misstänkt i nuläget och ingen teori. Om du vet något som kan ha med händelsen att göra så hör av dig till polisens tipstelefon: 08- 401 33 33.

Kistan förvarades fel

Begravningsbyrån tilläts inte förvara kistor i lokalen intill Bromma kyrka. Det säger Carin Björnvall på kyrkogårdsförvaltningen. Rummet är nu stängt.Lokalen där kistan med Villes kropp förvarades, tillsammans med ett antal andra kistor, ligger intill Bromma kyrka. Den används av begravningsbyråer för att göra i ordning kistorna inför en jordsättning men får, enligt lokalens ägare kyrkogårdsförvaltningen, inte användas till förvaring av kistor. Dessutom stod lokalen olåst dagtid och vem som helst kan ha gått in där. När polisen har frågat kyrkopersonalen om anledningen till att rummet är olåst har de fått till svar att det är på grund av bekvämlighetsskäl. – Man bör kanske ifrågasätta rutinerna inom kyrkan, säger förundersökningsledaren Pontus Oscarsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro