ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras film ger de ungas bild av Backa

Fabian Bengtsson · 1 Nov 2011
Uppdaterad 1 Nov 2011
En del av produktionslaget: filmaren Sahar Amini, 18, huvudrollsinnehavaren Tame Wolday, 17, Lucas Storsletten, 16, skådespelerskan Diba Saffari, 14, och Robin Axelsson, 16,som gjort musiken tillsammans med Lucas.

En del av produktionslaget: filmaren Sahar Amini, 18, huvudrollsinnehavaren Tame Wolday, 17, Lucas Storsletten, 16, skådespelerskan Diba Saffari, 14, och Robin Axelsson, 16,som gjort musiken tillsammans med Lucas. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Backa teater visar i kväll ”Genvägar”, en film av och med unga människor i Hisings Backa som berättar hur det är att växa upp i stadsdelen. – I tidningen står det om skottlossningar och då får man uppfattningen att det bara händer dåliga saker. Om vi ungdomar kan ge en annan bild i en film är det perfekt, säger Robin Axelsson, 16, som varit med och gjort musiken och varit skådespelare. De har under det senaste året jobbat hårt med allt från manus till klippning och historien de berättar handlar om familjeproblem och mobbning men också om försoning och kärlek. Ämnen som inte är unika för Backa, men enligt de medverkande ligger filmens styrka i att unga människor själva fått berätta historier. – Vi behövde inte göra någon research för alla kommer från ett område där det händer saker. Jag vill att folk ska se att det alltid finns flera sidor till ett problem, säger 18-åriga Sahar Amini som jobbat med filmning och klippning. Det finns även planer på att visa filmen på Världskulturmuseet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro