ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras lekplats och 19 till försvinner

Charlotte Simonson · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Tyra, Eskil och Ulrika Söderlund på lekplatsen som ska tas bort. 

Tyra, Eskil och Ulrika Söderlund på lekplatsen som ska tas bort.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Förra året försvann en lekplats i radhusområdet på Hisingen. Snart försvinner nästa.– Jag vill inte det, säger Eskil, 3.Han bor i på Maskrosgatan i Kvillebäcken, ett område med allt fler barnfamiljer. Lekplatsen utanför husen ser torftig ut, med en rostig grävskopa, ett par gungor och en rutschkana. Men enligt Ulrika Söderlund, mamma till Eskil, brukar det krylla av barn här.– Jag har bett att lekplatsen ska få vara kvar över sommaren, men jag har inte fått något svar, säger hon.

Trots att boende skrivit protestlistor och tjatat på tjänstemän är lekplatsen i Kvillebäcken en av 20 som kommunen ska ta bort i år.

Lekplatserna är gamla och förfallna. I fjol försvann 30, av då 380 totalt. – Vår ambition är att göra färre och större lekplatser. Finns det fler lekplatser inom ett begränsat område är det fullt rimligt att inte alla kan vara kvar, säger Jörgen Nordkvist (mp), ordförande i park- och naturnämnden.

De mindre, bostadsnära lekplatserna får fastighets­ägare stå för. Men på Maskrosgatan bor man i radhus, utan någon gemensam ekonomi som kan finansiera lekplatsen.– De har sagt att vi eventuellt kan få behålla rutsch­kanan. Men då får vi stå för underhållet själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro