ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras nyfödda son lades upp på adoptionssida – vill varna andra

Johan Wikén · 16 Dec 2015
Uppdaterad 16 Dec 2015
Oscar Jansson, 24, vill få andra att tänka på vad man lägger ut i sociala medier.

Oscar Jansson, 24, vill få andra att tänka på vad man lägger ut i sociala medier. Foto: Privat/Instagram


Fotbollsmålvakten Oscar Jansson och bloggaren Joanna Johansson hittade sin nyfödda son utlagd för adoption på Instagram. Nu har de polisanmält händelsen. Jag förstår inte varför man gör en sådan sjuk grej”, säger pappa Oscar.

klar

Artikellänk är kopierad

De nyblivna föräldrarna från Örebro gjorde den fruktansvärda upptäckten i helgen. En bild på deras son har publicerats på ett adoptionskonto. I en förklarande text står det att mamman har lämnat honom i ett trapphus och sedan begått självmord medan pappans identitet är okänd, som   SVT har skrivit om.

LÄS MER: Bilderna på Louise, 31, stals – användes till reklam för bantning

Bilden är hämtat från Joanna Johanssons blogg och förövaren har använt barnets riktiga namn.

– Det är någon som har gått in på hennes blogg, snott en bild, skapat ett adoptionskonto och lagt ut vår son. Jag tror alla föräldrar förstår vilken panik man drabbas av, säger 24-åriga Oscar Jansson, målvakt i Örebro SK, till Metro.

De anmälde det inträffade till Instagram, men vid 15-tiden på onsdagen låg adoptionsannonsen fortfarande kvar. Därför har de även polisanmält händelsen.

– Jag vill bara att det ska försvinna. Jag förstår inte varför man gör en sådan sjuk grej. När det handlar om Charlie så blir det extra känsligt för oss, säger Oscar Jansson.

Både han och Joanna väljer att ställa upp på intervjuer för att varna andra.

– Om det får folk att tänka till på vad man lägger ut så är det jättebra. Vi pratade redan innan Charlie kom om hur vi skulle göra med bilder i och med att hon har en stor blogg. Men det är den bilden och kanske någon bild till som han är själv på. Annars är vi alltid med på bilderna.

►LÄS MER: Polisen varnar: Falska "barnbarn" lurar äldre i juletid

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro