ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deras sexfilm vann "ligga schysst"-tävlingen

Johan Kellman Larsson · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011

Vad innebär det att ligga schysst? Global kampanj ska motverka könssjukdomar. Moa och Sunna gjorde en film som åskådliggör varför det är viktigt att bara ha sex när man verkligen vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Att ligga schyst – rätt ställning, rätt partner, rätt säng eller vad? World Contraception Day (WCD) – där flera högstadie- och gymnasieskolor över hela landet deltar – är ett globalt arrangemang som i dag arrangeras för femte året i rad. – Syftet är att öka kunskapen om preventivmedel och könssjukdomar samt motverka oönskade graviditeter, säger Ingalill Hyltander på Läkemedelsföretaget Bayer som tillsammans med bland annat RFSU arrangerar dagen. Vinnarna av årets ”Ligga schysst”-tävling är gymnasieeleverna Moa Ström och Sunna Ardal. Tjejerna, som går på Södra Latin i Stockholm, gjorde en film där budskapet var glasklart: människor är inte som djur. – Vi ville visa på skillnaden, djur har sex för att föröka sig medan människor också gör det för njutning, säger Moa Ström, 18. Sunna Ardal, 18, agerar skådespelare i filmen. – Man ska inte ligga med någon bara för att verka cool, sex ska vara en ”act of love”. Eller åtminstone med någon man tycker om. Det är viktigt att man gör det för att man vill till 100 procent. Antalet fall av könssjukdomar ökar i Sverige, visar färsk statistik från Smittskyddsinstitutet. Enbart under augusti månad i år rapporterades 882 fall av klamydia i Stockholms län.

Moa Ström och Sunna Ardal har vunnit filmtävlingen ”Ligga schysst”.
Moa Ström och Sunna Ardal har vunnit filmtävlingen ”Ligga schysst”.Foto: Klara Leo
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro